A Jakab Pétert "ócska prolizó" Rákay Philip 48 milliós Mercedesszel furikázik

Rákay "Büszke vagyok arra, hogy egyetlen fillér állami megbízás vagy pályázati forrás nélkül is remekül prosperálunk" Philipről van szó.

Az Átlátszó szúrta ki, amikor Rákay budakeszi lovardájánál forgatott, hogy a Fidesz egyik kedvenc kitartottja egy Mercedes-Benz G 500-as terepjáróval jár, aminek a jelenlegi listaára 47 870 000 forint.

Többször leírtuk már: az orbánista percembert mostanában nagyon igyekeznek felfuttatni, így ő meg nagyon igyekszik nagyokat mondani. Ezáltal az egyik legszórakoztatóbb trash lett a lakájmédiában. A Magyar Nemzetnek nem olyan régen nyilatkozta azt, hogy büszke arra, hogy egyetlen fillér állami megbízás vagy pályázati forrást sem kapott.

Ám "Soha nem kaptam állami támogatást" Philip amúgy éppen most kapott egy Aranybulláról szóló film forgatókönyv "fejlesztésére" néhány társával 4 milliót az adófizetők pénzéből.

Amúgy meg 100 milliós osztalékokat vesz ki a cégéből, de egy percig ne gondoljuk, hogy ennek köze lenne a kormányzati kapcsolataihoz, ezt bármelyik tisztességes magyar állampolgár utána csinálhatja, bármikor. Akárcsak a briliáns lakhatási "konstrukcióját", ami már-már Varga Juditéval vetekszik.

"Soha nem kaptam állami segítséget" Philip és felesége lakáscsere útján pár éve egy 60 négyzetméteres ingatlanhoz jutott hozzá egy olyan műemléképületben, amit 70 millió forintból újított fel az I. kerület. Az önkormányzat akkori tájékoztatása alapján Rákayék 2019 januárban szerezték meg a lakás örökbérleti jogát, amiért költségelvű lakbért, havonta mindössze 39 ezer forintot fizetnek a Budavári Önkormányzatnak.

Természetesen ez is minden magyar adófizető számára egy elérhető lehetőség.

A közel 50 millás autóval furikázó Rákay Jakab Péternek írta nem is olyan régen, hogy "ócska proli". Különös, de a Fidesz legaljamédiája most nem hozza elő az "urizálás" vádját, pedig a Jobbik elnökével kapcsolatban nagyon szívesen írtak róla, hogy mennyibe kerül egy "luxus" Skoda Ovtavia, amivel jár.

Nem mellékesen, Orbán Viktor vejének is egy olyan hasonlóan szolid járműve van, mint Philipnek. Tiborcz István Mercedes AMG G63-asa megvan? A 2,5 tonnás, közel 600 lóerős autó Magyarországon listaáron több mint 50 millió forint. Akinek nem menne a matek: egy csöppet drágább mint egy Octavia.

Fotó: Ács Dániel/444

Persze, ők már nyomatéksoították a magyar emberekben: a luxus a nertársak kiváltsága, mindenki más pedig ócska proli.