Bár a kínai vakcinát vették a legdrágábban, a kormány szerint ezzel spóroltak

Minden csak viszonyítás kérdése. Igaz, a kínai vakcina bármelyik másikhoz viszonyítva drága.

Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán. Ezzel pedig simán elnyerte a hét hazugsága címet.

Menczer Tamás a közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta: a magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte.
    
Megjegyezte, hogy a 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később lehetett volna elérni. Ezalatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna - jelentette ki, hozzátéve: ezt az összeget vagy legalábbis a jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.

Menczer Tamás csak egy dolgot felejtett el: a kinai vakcinával egyre inkább befürdenek, hiszen csak az ominózus Pfizer-esővel érték el a 4 milliót oly sietve, azóta pedig minimálisra csökkent az oltási kedv, keleti vakcina ide vagy oda.

Ráadásul Orbán portyázói nem fürkésztek elég jó, ugyanis míg a Pfizer/Biontech vakcina csupán 4 ezer forint körül van, addig az orosz Szputnyik-oltás több mint 6 ezer, a kínai Sinopharm-vakcina pedig több mint 11 ezer forintba kerül.

Érdekes megfogalmazása ez a spórolásnak.