10 egészen szürreális mondat Orbán Viktortól

Ráadásul mind egy interjúban hangzottak el.

Orbán Viktor a minap interjút adott a postoj.sk szlovák híroldalnak. Ebben pedig olyan mondatok hagyták el a száját, melyeket hallva/látva az átlag állampolgárnak még a 10 éves nerisztáni abszurok után is elkerekedik a szeme.

1. "Én harcolok a liberálisokkal szemben a szabadságért. Miközben én a szabadság oldalán állok, ők a véleményhegemóniáén."

2. "Mi az EPP-vel szerettük volna megváltoztatni Brüsszelt, de ők erre nem vállalkoztak. Most létre kell hoznunk egy új politikai közösséget, amely hatást tud gyakorolni Brüsszelre."

3. "Biztosan merem állítani, hogy a magyar közszolgálati televízió kevésbé kormánypárti, mint a német".

4. "Az érvelési alapú politika beszűkült. A modern politika már nem a meggyőzésről szól, hanem szlogenekről, jelszavakról és mozgósításról."

5. "Amikor hatalomra kerültem, a médiaarány egy volt a kilenc ellenében a liberális nézet javára. Most ez fele-fele. A kritikusaim az állítják, hogy ezt én változtattam meg, csakhogy ezt nem én változtattam meg."

6. "Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia. Van benne liberalizmus, de nincs benne demokrácia. A liberálisok véleményhegemóniára törekednek.”

7. "1998-ban a posztkommunistákat kiszorítottuk a kormányból. Kétségkívül azóta sok ideológiai témában nem állunk ugyanott, ahol akkor, de azért van folytonosság is. Akkor is a szabadság oldalán álltunk, és a posztkommunisták ellen, ez nem változott."

8. "A közszolgálati médiát újságírók csinálják, én nem tudok, és nem is akarok utasítást adni."

9. "Ma már mindenki újságíró, tudósító lehet, ha van egy okostelefonja, és feltölti a saját híreit. Vagyis összességében a magyar médiahelyzet véleményem szerint fair.”

10. "Győzelemre készülök. Mi egy nagy párt vagyunk, amely mögött kultúra van, programok, víziók, és a magyarok többsége valami olyasmit érez és kíván, amit mi képviselünk."