Balogh Levente: Az egészséges társadalomnak az az egyik ismérve, hogy a sikeres vállalkozói lét nem függ a politikától

A Szentkirályi Magyarország elnök-tulajdonosa a 24.hu-nak adott interjút, többek között arról is beszélt, hogy soha nem drukkolt egyik politikai oldalnak sem, és eddig a politika sem akart tőle semmit. 

"Az egészséges társadalomnak az az egyik ismérve, hogy a sikeres vállalkozói lét nem függ a politikától, de természetesen az egészséges együttműködés elengedhetetlen" - véli Balogh Levente, akinek vagyonát 25–30 milliárdra taksálják. Fejből fel tudja sorolni az összes érdekeltségét, vagyona mértékével pedig fillérre pontosan tisztában van, alkotni szeretne, és átadná tudását. Úgy fogalmazott, hogy ő a magyar népnek köszönheti a karrierjét.

Mindkét oldalról tiszteletet kaptam, egyik sem akart magához szorítani, bekebelezni. Egyik oldal sem kényszerített politikai színvallásra. 

De miért is kéne nekem bármely politikai oldal mellé állnom? A fő termékem, a Szentkirályi, minden magyar ember büszkesége, függetlenül attól, hogy valakinek bal vagy jobb oldalon dobog a politikai szíve. A jövőben sem tervezek politikai nyilatkozatokat tenni  

- fejtette ki az üzletember, akinek arca a Cápák között című műsorból vált országosan ismertté.

“Az egészséges társadalomnak az az egyik ismérve, hogy a sikeres vállalkozói lét nem függ a politikától” - mondta Balogh, és tökéletesen igaza van. A kormányváltás pedig nem csak a vállalkozóknak, de a komplett országnak esélyt ad arra, hogy egészséges társadalomként legyen jellemezhető, a legismertebb, leggazdagabb “üzletember” pedig ne egy közpénzmilliárdokkal felhízlalt, két mondatot összerakni nem képes malacpersely legyen... 

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.