Itt egy lista arról, hogy milyen együgyűnek tekinti saját választópolgárait a Fidesz, aki szerint Jakab Péter nézi le a vidékieket

A kormány elmúlt egy éves járványügyi kommunikációja még a Soros-Brüsszel-balliberális-tengelynél is gyépésebbre sikeredett, de nyilván a nemzeti konzultációk sokmilliárdos alapvetései sem tűntek el. Az üzenet végtelenül egyszerű gondolkodást feltételez a hívekről, akiknek mostanában egy dolgot kell csak a zászlójukra tűzni Orbán Viktor nemzetmentő orcája mellé: a baloldal oltásellenes. 

A Fidesz és legaljamédiája most éppen egy szokás szertin kontextusból kiragadott, kiforgatott mondat miatt támadja Jakab Pétert. A kormánypártok most épp azzal hülyítik a lenézett szavazóikat, hogy a Jobbik miniszterelnökjelöltje lenézi a szavazókat. Elég bizarr, nem?

Akkor íme néhány, az orbánistákat fogyatékosnak tekintő fideszes üzenet 2021-ből. Messzebbre már nem is érdemes visszanyúlni:

2021.01.03.

"Megkérjük a baloldalt, hogy fejezze be a hazudozást. A járvány kezdete óta mást se csinálnak, csak kamuznak és zavart akarnak kelteni. Most már a védőoltások kapcsán is ugyanezt csinálják, és ezzel a járvány elleni hosszútávú védekezést veszélyeztetik."

2021.01.05.

"Elképesztő, hogy a baloldal a koronavírus-járvány kellős közepén is csak a hatalom megszervezésével van elfoglalva. Ma is kiderült, hogy a baloldal igazi vezére Gyurcsány Ferenc és ugyanazok tolonganak a hatalomért, akik egyszer már tönkretették az országot."

2021.01.12.

"Kiderült a baloldal stratégiája, a DK és Krekó Péter nyilatkozata is bizonyítja, hogy az oltás ellen buzdítanak, és ezzel veszélyeztetik a koronavírus-járvány elleni védekezést. Arra kérjük Gyurcsány pártját, hogy ne akadályozza, inkább segítse a védekezést, hogy a járványt megfékezzük és az ország működni tudjon."

2021.01.13.

"A baloldal mást sem csinál a járványhelyzetben, csak kamuvideókat készít és hazudozik, legyen szó akár az egészségügyről, akár a gazdaságról, a családok megélhetéséről."

2021.01.16.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra kérte a baloldalt és a sajtóját, hogy ha már segíteni nem tudnak és nem is akarnak, legalább álhírekkel, félrevezetéssel ne hátráltassák a munkát. Menczer Tamás jelezte, hogy felfogásbeli különbség van a kormány és a "gyurcsányista baloldal" között. A baloldal azt mondja, hogy "üljünk ölbe tett kézzel, és majd valaki (Brüsszel) segít rajtunk. De már a vak is látja, hogy nem segít. Gyurcsányék szerint mi magyarok gyámságra szoruló, szerencsétlen ostobák vagyunk"

2021.01.17.

"Jávor Benedek és a baloldal a magyar emberek életét veszélyezteti, amikor az oltás ellen buzdít! A baloldal az első vakcinaszállítmány megérkezésétől fogva az oltások ellen kampányol. Stratégiájuk január óta világos, hiszen egy baloldali elemző elárulta: azt szeretnék, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány. Azért akadályoznák a kínai vakcina engedélyeztetését, hogy tovább tartson a járvány."

2021.01.18.

"Az egészségügyet a baloldal kormányzása után kellett újjáépíteni. Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt 650 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, eladósították a kórházakat, bezártak kórházakat, fizetőssé akarták tenni az egészségügyi ellátást, vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be, több ezer egészségügyi dolgozót üldöztek el az országból, megalázóan alacsony fizetésekért dolgoztatták őket és még el is vettek tőlük egyhavi bért. A Fidesz-KDNP folyamatosan pótolja az egészségügytől baloldal által elvett forrásokat."

2021.01.21.

"Gyurcsány és a baloldal a járvány kezdete óta mást sem csinál, mint támadja a védekezésben résztvevőket, most éppen perelgetnek és Brüsszelbe szaladgálnak feljelentgetni az országos tisztifőorvost. Hadházy Ákos, aki most Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvost támadja, inkább szégyellje magát, mert másra se képes, csak főállásban gyártani a kamuhíreket a védekezésről és az oltásról."

2021.01.26.

"Amíg a baloldal üres politikai akciókkal, kamuvideókkal, a védekezés akadályozásával és a védőoltás elleni kampánnyal van elfoglalva, a kormány továbbra is a járvány elleni egészségügyi, gazdasági védekezéssel és a vakcinabeszerzéssel."

2021.01.27.

"Újra lebukott a baloldal, veszélyezteti a koronavírus-járvány elleni védekezést."

2021.02.01.

"A baloldal által kezdeményezett parlamenti ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják. A baloldal, ha már nem segíti, legalább ne akadályozza a járvány elleni védekezést. Ha már vizsgálóbizottságot akarnak, állítsák fel azt Brüsszelben. Hiszen azért nincs elég oltóanyag a tömeges oltáshoz egész Európában, köztük hazánkban is, mert a brüsszeli bürokrácia képtelen volt megszervezni a beszerzést."

2021.02.02.

"A baloldal nem segíti, hanem támadja a koronavírus elleni védekezést, ahogy a járvány elleni statisztikák hitelességét és a védekezés eredményességét is."

Elfáradtál? Fáj? Akkor bizonyára te nem vagy fideszes. A magyar kormány viszont úgy látja, saját híveivel ilyen szellemileg visszamaradott szinten érdemes kommunikálni.

A lapunknak rendszeresen nyilatkozó Kéri László, politológus, elemző erről a "jelenségről a következőt mondta":

"A kormányzati kommunikáció sokéves főiránya a saját választóközönségét is olyan bábnak, kommunikációs cérnaszálon szabadon rángatható és önálló gondolkodásra alkalmatlan masszának véli, amellyel bármikor bármit, szabadon el lehet hitetni. Legfőképpen pedig úgy hiszik, hogy a kampányok eszköztárának működtetésében morális megfontolásoknak végképp nincs helyük. Ez már azért is fajsúlyos tévedés, mert az elmúlt években a jobboldali értelmiség számos jelentős tagja rendszeresen hangot adott annak, hogy nem szabad a saját tábort idiótának tekinteni, mert ez a tévedés előbb-utóbb vissza fog ütni."