Pintér Sándornak nem kellett elszámolnia a munkájával azért, mert Gyurcsány!

Illetve egészen pontosan "kamuvideós Korózs Lajos" volt az "érv", de az tulajdonképpen ugyanaz. 

Ezúttal is határozatképtelen lett az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése, amelyen Pintér Sándor belügyminisztert hallgatták volna meg. A Fidesz-KDNP képviselői ezúttal ugyan megjelentek, de aztán gyorsan távoztak is.

A csütörtöki ülés elején a bizottság még határozatképes volt, mert minden képviselő jelen volt, sőt, tiszteletét tette Pintér Sándor belügyminiszter is. A fideszes Selmeczi Gabriella azonban az ülés elején azt követelte a szocialista Korózs Lajostól, hogy adja át a bizottság elnöki tisztét a meghallgatás idejére, mert szerinte a baloldali politikus méltatlan az ülés levezetésére. A fideszes képviselő ezt nem ügyrendi javaslatként közölte, ezért Korózs Lajos nem vette figyelembe, mire a kormánypárti képviselők elhagyták a termet, a bizottság pedig ezzel határozatképtelenné vált.

Mint ismert, Korózs Lajos "kamuvideója" hosszú hónapok óta a vezérfonalát képezi a kormánypárti "járványkezelésnek". Igen, nem elírás, ők úgy kezelik a járványt, hogy Korózs Lajos "mongyonle". "Mongyonle", mert amúgy Korózs Lajos a népjóléti bizottság elnöke. Ez pedig még inkább kapóra jött a kormánypártoknak, mint korábban bármikor. A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői ugyanis kiötlötték, hogy mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a "kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről".

Szóval, Korózs Lajos nem mondott le, ezért Pintér Sándornak nem kellett elszámolni a munkájával. Minderről a Fidesz egy egészen sajátos közleményt is kiadott:

Az oltásellenes baloldal kézzel-lábbal ragaszkodik a népjóléti bizottság elnöki tisztségéhez és ezért pozíciójában tartja azt a Korózs Lajost, aki a járvány kellős közepén egy botrányos kamuvideóval járatta le a magyar egészségügyi dolgozókat és meghamisított halálozási statisztikával kampányolt. Ilyen előzmények után a kamuvideós Korózs Lajos nem méltó egy miniszteri meghallgatás levezetésére. A Fidesz-KDNP bármikor kész lefolytatni a miniszteri meghallgatásokat, ez csak a baloldalon múlik.

Ez amúgy már a második alkalom volt, hogy Pintért hallgatták volna meg, első alkalommal el sem ment, akárcsak a fideszes képviselők. Kormánypárti érvrendszer lvl 999. Állítja-e még valaki, hogy a Fidesz-KDNP nem nézi hülyének a saját szavazóit (is)?