Csányi Sándor a magyar futballról és a hitelmoratóriumról is grandiózus elemzést adott

Csányi Sándor volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, ahol számos értékes információt tárt a nagyközönség elé.

A magyar futball nagyfőnöke, az ország egyik legjelentőségteljesebb oligarchája a hitelmorítóriummal kapcsolatban például ezt állította:

„Magyarországon, egyedül a világon, mindenki saját döntése nélkül részt vehetett a moratóriumban. Ennek ellenére a lakosságnak csak a fele vett részt benne. Vannak példáink, olyan országokból, ahol jelen vagyunk és véget ért a moratórium, hogy nem lesz drámai hatása, 5 százalék alatt lesz várhatóan a problémás hitelek aránya a moratóriumban résztvevők körében.” 

A valóság ugynakkor erről kicsit mást mond: A GKI Gazdaságkutató Zrt. ezer fős, reprezentatív felmérése alapján a teljes lakossági hitelállomány 15-20 százaléka válhat problémássá a hitelmoratórium megszüntetése után.

Csányi Sándornak ennél már csak a magyar fociról alkotott véleménye volt az elragadóbb, az Eb kapcsán nyilvánult meg:

„2016-ban is majdnem megvertük a portugálokat, és nem hiszem, hogy ők jobbak lettek. Cristiano Ronaldo egyértelműen visszaesett a formáját tekintve, én meg úgy érzem, hogy a mieink fejlődtek, tehát bátran nézünk a jövőbe, remélem, hogy nem lesz majd csalódás a vége.”

Érdemes itt kapásból felidézni, hogy amúgy hogy látja az elmúlt 10 évet a magyar labdarúgás Alfája és Omegája: büszke az infrastruktúra fejlesztésére, a tömegesítésre, a játékvezetés színvonalára, ugyanakkor úgy érzi, nincs elég szakember a magyar futballban, főleg az utánpótlásban. 

„Lehet, hogy erre nem koncentráltunk eléggé″ – jelentette ki egy évvel ezelőtt.

Az elmúlt 10 év leghatalmasabb felfedezése mellett akkor az is kiderült , hogy a magyar bajnokság érdekesebb, mint a spanyol. És bár a "nézőszám terén kitűzött célokat nem sikerült teljesíteniük", ez nem az ő hibájuk.

"Ez nem az érdeklődés hiánya, hiszen a tévében a magyar válogatott meccsei a legnézettebbek, ezután jön az NB I, amit többen néznek, mint a topbajnokságokat. Engem is jobban érdekel egy Paks–Kisvárda, mint egy spanyol bajnoki, leszámítva mondjuk az El Clásicot. A stadionépítés is közrejátszott abban, hogy kevesebb volt a néző, hiszen sok klubnak otthonától távol kellett játszania. A családbarát körülmények már megvannak, leszámítva a trágár kifejezéseket, az antiszemita, kirekesztő bekiabálásokat. Láttuk a Fradi és a Fehérvár nemzetközi meccsein, hogy a magyar szurkolók igenis tudnak viselkedni. Ezt kellene elérni a hazai meccseken is, ezért legtöbbet a klubvezetők tehetnek"

Szóval reszkess, Ronaldo! A hiteleseknek meg jó szurkolást!