Varga Mihály már két éve indítja újra a gazdaságot, csak még mindig nem tudjuk, mikor indul újra

Nem elég egyszer nekifutni.

A jövő évre olyan „lecsupaszított költségvetést” kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására – mondta Orbán Viktor már 2020 márciusában.

A gazdaságpolitika elsődleges célja jövőre az eddigi eredmények megvédése, a munkahelyek megőrzése és a gazdaság újraindítása, miután a járvány felülírta a korábbi gazdasági kilátásokat - ezt meg már Varga Mihály üzente a 2021-es költségvetési törvényjavaslatban 2020 májusában.

És mi a helyzet most?

Megkezdte a 2022-es költségvetési törvényjavaslat vitáját szerdai ülésén az Országgyűlés. Expozéjában a pénzügyminiszter elmondta: a 2022-es büdzsé az újraindítás költségvetése, a tavaszi benyújtás pedig egyike azoknak a biztos pontoknak, amelyek hozzájárulnak az újrainduláshoz.

Most akkor vagy az van, hogy nagyon sokszor indulunk újra, vagy még mindig nem indultunk semerre.

Amúgy emlékszünk, mit mondott Varga Mihály két ével ezelőtt az akkor még "csak" 325 forintos euró árfolyamról? Egyik legpatikább nyilatkozata volt:

izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.

Idén már jártunk a 370 forintos eurónál is. Az újraindítás jegyében.