Kövér László 7 év alatt közel 100 millió forintra büntette az ellenzéki képviselőket, miközben a pedofil Kaleta 540 ezres bírsággal sétált haza

Azért Selmeczi Gabriella mostanra bejelentette: Legyen zéró tolerancia a pedofil bűncselekményekkel szemben.

Legyen zéró tolerancia a pedofil bűncselekményekkel szemben - hangsúlyozta Selmeczi Gabriella szerdán a parlamentben, miközben a Fidesz-frakció által kidolgozott törvényjavaslatot ismertette.

A javalat céljának azt nevezte, hogy a pedofilok ne rejtőzködhessenek, ne reménykedhessenek abban, hogy elbújhatnak, hogy megússzák. Következménye lesz, akár ha csak egy ujjal is a hozzányúlnak gyermekeinkhez - jelentette ki. Hozzátette, hogy szintén cél, hogy zéró esélye legyen egy pedofilnak arra, hogy még egyszer gyermek közelébe kerülhessen, valamint zéró tolerancia legyen velük szemben, illetve ne évülhessen el a pedofil bűncselekmény.

És akkor ehhez néhány apró kiegészítés, amit a Fidesz már nem kommunikál:

A Polt Péter-féle ügyészségnek is köszönhető enyhe ítélet a Kaleta-ügyben hatalmas társadalmi felháborodást váltott ki az országban, a Jobbik nem véletlenül a Btk. szigorítását követelte. 

Sőt, a párt már négy évvel ezelőtt beadott pedofilokra vonatkozó szigorító javaslatokat, mondván az "iszonyatos aberráció nem egyeztethető össze pártszínezettel, hiszen a simulékony pszichopaták sok helyre befurakodhatnak, az viszont a mindenkori hatalom sara, hogy a legkeményebb megtorlásban részesülnek-e, vagy megússzák felháborító ejnye-bejnyével.”

Ne legyen kegyelem, egyetlen egy pedofilnak sem, a NER-hez közelállóknak sem

- jelentette ki tavaly nyáron Ander Balázs, a Jobbik alelnöke a parlamentben, akinek beszéde végén Kövér László azt nehezményezte, hogy „emelkedettebb”, „tisztességesebb” stílusban is beszélhetett volna Kaleta Gábor ügyéről.

Apropó Kövér László: Talán kissé demagóg összehasonlítás, de míg Kaleta Gábor 540 ezres bírsággal sétált haza a bíróságról 19 ezer (!) pedofil fotó birtoklásáért és – már elnézést – abuzált gyerekekre való recskázásért, addig pl. Jakab Péter, a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselője egyhavi fizetéselvonást – 1,2 millió forint - kapott csak azért, mert a parlamentben beleült Orbán székébe. Aztán 4,4 milliós büntetést kapott, mert egy zsák krumplit akart adni Orbánnak, most pedig egyetlen szó használatáért 9,6 millióra büntette a T. Ház posztmunkásőre.

Kövér László 2010 óta az Országgyűlés elnöke, csendőre, ha úgy tetszik, hiszen számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy az ellenzéki képviselők még kevésbé zavarják a kétharmados úthenger „munkáját”. Ezek egyike a 2013 óta kiszabható pénzbüntetés, amit 2019 év végéig - a 24.hu korábbi összesítése szerint - Kövér 153-szor alkalmazott, és összesen 72 millió forintra büntették a képviselőket.

A házvezetés büntetést kezdeményezett, ha egy képviselő sípolt, bemutatott, szirénázott, megafonba beszélt, táblát vagy molinót emelt a magasba, esetleg papírokat szórt szét a teremben, de volt, akit antiszemita kifejezésért vágtak meg, és büntetés járt az elnöki emelvény elfoglalásáért is. Az összesítésből az is kiderül, hogy a büntetés összege milyen komoly mértékben nőtt meg az évek alatt:

az első bírság 131 ezer forintról szólt, 2019-ben azonban már 1 millió 780 ezer forintos büntetést is kiszabtak. 

Jakab Péter büntetésivel az összesített szám már közelti a 100 milliót. Kaleta 540 ezrehéz képest nem rossz. De legalább 11 év alatt eljutott oda a Fidesz, hogy valamit kezdeni kellene a pedofilokkal. Gratulálunk hozzá!