Nagyot fordult a világ azóta, hogy Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én somolyogva kivonult a parlament trianoni megemlékezéséről

Orbán Viktor 30 éve a társadalom megosztottságára építi a politikáját. Gátlástalan hatalomszerzési céljaihoz pedig Trianon is kiváló eszköz. Hol az egyik, hol másik oldalról. A technikát azóta csak tökéletesítette.

A parlament posztmunkásőre, Kövér László tavaly is emlékeztetett a Magyar Nemzetnek adott interjújában mindenkit, aki egy percre is szerette volna elfelejteni a magyar társadalom súlyos megosztottságát, hogy az Orbán-kormánynak a határon túliaknak verbálisan küldött kommunikációs lózungokon túl semmilyen nemzetegyesítési célja nincs. Sőt. A hatalmi magaslatról minél mélyebb árkokat szeretnének látni magyar és magyar között. A fideszes szavazatszerzés ugyanis gyülelöletben gyökeredzik.

Az Országgyűlés fideszes elnökének Trianon kapcsán is sikerült már a baloldalról beszélnie.

„A magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére. Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet” – fogalmazott a bajsza alatt Kövér két évvel ezelőtt.

Az a Kövér, aki furcsa mód nem értékeli a mai napig árulásnak, hogy ugyanazon bajsza alatt 30 évvel ezelőtt kisomfordált a parlamentből, mikor a képviselők Trianonra emlékeztek. A számos gusztustalan fideszes köpönyegforgatások között kétség kívül ez az egyik leggusztustalanabb, bár láthatjuk, az Országgyűlés jelenlegi elnöke minden nap küzd azért, hogy a gusztustalansági skálán minél feljebb tornássza magát.

Kövér László ugyan biztosan szeretné elfeledtetni, de mi azért emlékszünk rá, hogy 1990. június 4-én a Fidesz képviselői kivonultak az ülésteremből, mikor az országgyűlés egyperces néma csenddel adózott a trianoni békekötés emlékének. Ezt parlamenti jegyzőkönyv is alátámasztja, nem csak az emlékezet.

Ennek az akkor még hithű liberális frakciónak a tagjai volt pl. Áder János, Deutsch Tamás, Kósa Lajos, Szájer József és természetesen Orbán Viktor is. A mai nemzeti-hazafi szájhősbrigád prominensei. A nagy nemzeti összetartozás érzését kommunikáló köpönyegforgatóknak ráadásul 2019-ben is sikerült egy hasznos „elmúltnyolcévezéssel” emlékezni az országcsonkításra. Akkor egy kiadós gyurcsányozás erősítette a magyar öntudatot.

"Egy a tábor, egy a zászló." Egészen addig, amíg narancs színű zászló alatt vonulsz. 102 éve Magyarország kétharmadát vették el tőlünk. Most a "kétharmad" venné el Magyarországot azoktól, akik nem állnak be a sorba.