Adománygyűjtő kampányt indítanak az ellenzéki pártok

Közös közleményükben kifejtik, hogy ahhoz, hogy az előválasztást átláthatóan, biztonságosan és igazságosan lehessen megvalósítani, a magyar emberek támogatására is szükség van. 

Mint írják, az előválasztás egy olyan egyedülálló politikai intézmény, melynek lebonyolítását, beleértve a munkaerő biztosítását, a hat párt magára vállalta, a pártok vezetői pedig kialakították az előválasztás lebonyolításáért felelős intézményeket, amelyeket az Országos Előválasztási Bizottság koordinál. A magyar emberek támogatása ettől függetlenül elengedhetetlen.  

Az ellenzéki pártok tehát a magyar állampolgárokhoz fordulnak, hogy adományaikkal segítsék az előválasztást. E támogatásokból fogják ellepni Magyarország utcáit az előválasztási sátrak, amelyekben így lesznek regisztrációra alkalmas számítógépek, képviselőjelölti és miniszterelnök-jelölti szavazólapok, és ezáltal jut forrás az online szavazásra, valamint a választókerületi és a miniszterelnök-jelölti vitákra is. Az adománygyűjtő kampányban mind a hat párt közös arculattal vesz részt. 

Az Állami Számvevőszék – az Európai Unióban példátlan módon – az ellenzéki pártokat indokolatlan és sokat vitatott büntetésekkel igyekezett ellehetetleníteni az elmúlt négy évben. Ezért a pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire, mivel úgy számolnak, hogy az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani. A tiltott pártfinanszírozás gyanújának elkerülése céljából ezért a pártok külön számlákon gyűjtik az állampolgári támogatásokat. 

Az adománygyűjtés 2021. június 10-én kezdődik és a miniszterelnök-jelölti választás második fordulójának végéig tart. A pártok az alább látható aloldalakon fogadják az előválasztás megvalósítását célzó támogatásokat! Támogassa adományával Ön is a kormányváltást, támogassa az előválasztást! 

Jobbik https://www.jobbik.hu/elovalasztasi-adomanyozas  

DK https://dkp.hu/tamogasdazelovalasztast/  

LMP https://lmp.hu/tamogatas/  

Momentum https://tamogasdamomentumot.hu/tamogasd-az-elovalasztast/  

MSZP https://mszp.hu/hir/tamogasd_az_elovalasztast  

Párbeszéd https://parbeszed.hu/elovalasztas-tamogatas/  

- olvasható a közös közleményben.