Orbán megint egy keleti diktátorral randizott

A magyar kormányfő keleti diktátorokhoz való vonzódása régóta köztudott. 

Orbán Viktor vasárnap Erdogan török államfővel tárgyalt a brüsszeli NATO-csúcs előtt. Hogy miről egyeztettek, nem tudni, csak a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képek jelentek meg az MTI-ben, mint pl. ez:

A magyar kormányfő keleti diktátorokhoz való vonzódása régóta köztudott. Koszorúzott már kommunista emlékművet a kínai Tienanmen téren, Putyin és Erdogan pedig úgy járnak Budapestre, mintha haza jönnének.

És ugye nem volt olyan régen az sem, hogy miközben az Európai Unió szinte en bloc megkérdőjelezte a fehérorosz elnökválasztás tisztaságát és elítélte a  tüntetőkkel szembeni brutális karhatalmi fellépést, a magyar kormány egyetlen szót sem szentelt az ügynek.

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy Orbán Viktor szép fokozatosan igyekszik megkajáltatni a híveivel, hogy Kelek-Közép-Európa a kereszténység és a nemzetállamok utolsó bástyája, ami pedig ettől nyugatabbra van, az brüsszeélista-sorosista-libernyák, a lehető legrosszabb a Kövér László-i elveket valló magyar embernek. Ha pedig az egybites maszlagot elég sok orbánista nyeli be, elindulhatunk kifelé az Unióból. Jelenleg a fideszesek körében épp a despoták a legszimpatikusabb külföldi politikusok.

Ez az Orbán-terv így sokkal veszélyesebbnek tűnik a fideszes propagandagyár által kreált Soros-tervnél.