Most épp a Fejér Megyei Hírlappal szemben nyert pert Jakab Péter és Stummer János

Az ég kék, a fű zöld, a kormánymédia hazudik.

A Győri Ítélőtábla immár jogerős ítélete mondta ki, hogy újra hazudott a legerősebb ellenzéki pártról a sajnos szebb napokat soha nem látott Fejér Megyei Hírlap. A lap az online felületén hozta le azt az álhírt, hogy az Orbán-kormány újabb luxusberuházását, a Puskás Stadionba titokban tervezett alagút ügyét nyilvánosságra hozó Stummer János ezt Jakab Péter utasítására tette, hogy ezzel a Jobbik számára állítólagosan kényes ügyekről terelje el a figyelmet - írja közleményében a Jobbik. Hozzátették, hogy szokás szerint semmi nem volt igaz a leírtakból, amit most már a jobbikos képviselők keresete nyomán jogerős bírósági ítélet is megállapított.

Követni is nehéz, a kormány bértollnokai mikor és mit hazudoznak össze az ellenzéki szereplőkről, és éppen mikor veszítik el emiatt az újabb sajtóperüket. 

Áprilisban a Magyar Nemzet és a propagandakiadvánnyá züllesztett Somogy megyei Sonline következett a sorban. Előbbi Jakab Péterről hazudta, hogy ő utasította a Puskás Arénába tervezett titkos alagút ügyét feltáró Stummer Jánost államtitoksértésre, amiért elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazítás közlésére kötelezte. 

Januárban Jakab Péter nyert velük szemben pert, mert a Fidesz lakájmédiájának talán legszánalmasabb álhírgyártója, Bordács Bálint írta róla egy tavaly júliusban megjelent cikkben, hogy a Facebook-oldalán megtévesztő fotót tett ki a saját népszerűségének bizonygatása érdekében. Persze semmi nem volt igaz a cikkből, ezért az Origot helyreigazításra kötelezték a százezres perköltség megfizetése mellet

Az utóbbi időben számos hasonló eset történt, ami nem váratlan, hiszen a kormánymédia tulajdonképpen minden nap előáll egy hazugsággal. Egyébként 80 sajtópert vesztettek csak az elmúlt évben, az első helyen az Origo áll.

A Jobbik "a Fidesz notórius hazudozói" számára már decemberben egy új email címet is létrehozott. Vagyis azért, hogy a Magyar Nemzet, az M1, a Hírtv, az Origó, a TV2, a Pestisrácok stb, a jövőben ide írja a kérdéseit: [email protected]