Csődöt mondott Orbánék terve: A DK elfogadja, hogy a Jobbik megszavazza a pedofiltörvényt

Bedőlni látszik a Fidesz azon terve, hogy összeugrasszák az ellenzéket a pedofilellenes törvénnyel. 

Az összes ellenzéki párt bojkottálja a homoszexualitás népszerűsítését tiltó, pedofiltörvény néven futó törvényjavaslatot, a Jobbikot kivéve. A néppárt világossá tette, hogy álláspontjuk szerint Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése. Éppen ezért üdvözölnek minden szigorító kezdeményezést, ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Hozzátették azonban, hogy 

a választások után ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne, ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással – alkalmassá tenné bármely magyar állampolgár megbélyegzésére. 

Azóta a DK is reagált arra, hogy a Jobbik úgy döntött, ma megszavazza a pedofiltörvényt. Arató Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, 

a Jobbik egy jobboldali párt, és el tudja azt fogadni, hogy jobboldali pártként máshova teszik a hangsúlyt. A Jobbik is úgy látja, hogy nem szerencsés összemosni a kérdést, és a politikus biztos abban, hogy kormányon fognak javaslatot találni arra, hogy ezt a különbséget hogyan oldják fel. 

A jelek szerint tehát csődöt mondott a fideszes ügyeskedés, melynek egyértelmű célja volt, hogy összeugrassza az összefogásban résztvevő ellenzéki pártokat.