Vajon mi motiválta Orbán Gáspárt, hogy a melegházasságról írja a szakdolgozatát?

A pedofilok elleni küzdelem?

Az Alfahír hívta fel a figyelmet, hogy a pedofilellenes törvény homoszexualitást érintő elemekkel való átszövésének különös pikantériát ad Orbán Gáspár ELTE-s szakdolgozata, amelyet 2018-ban adott le

"A melegházasság kérdése Magyarországon és Európában: az azonosneműek házassága és a család szabályozásának lehetséges irányai"

címmel. 

A miniszterelnök fia által írt mű az egyetem oldalán nem érhető el, és nem is kölcsönözhető ki, ugyanakkor a témavezető, Nagypál Szabolcs neve nyilvános. És nem csak, hogy nyilvános a neve, a tanár kommentelt is Orbán Gáspár Facebook-oldalán ahhoz a profilképéhez, amin az "LMBTQ-propagandával" szembeni kiállásra buzdít a miniszterelnök fia.

"Erről témáról nem ártana már írni egyszer egy szakdolgozatot, Gazsi! ;)" - fogalamzott a Mathias Corvinus Collegium (MCC) oktatója.

Az Alfahír azt is megjegyzi, hogy Orbán Gáspár kapcsán - burkoltan, vagy kevésbé burkoltan - számtalan alkalommal előkerült a homoszexualitás kérdése, így például nem olyan régen Orbán Viktort egy német újságíró kérdezte arról, mit tenne, ha szembesülnie kellene azzal, hogy valamelyik családtagja homoszexuális.

"Nagy próbatétel lenne, de ettől eddig a Jóisten megkímélt. A feleségem és én a gyermekeinket természetesen mindig szeretnénk, a hajlamaiktól teljesen függetlenül"

- válaszolta erre a kormányfő. 

Mindez persze semmit nem jelent, de azért érdekes lenne belekukkantani Orbán Gáspár szakdolgozatába a Fidesz és Orbán Viktor jelenlegi narratívája mentén.