Müller Cecília: Aki teheti, tartózkodjon árnyékban!

Mert nagyon meleg van/lesz. De tényleg. Úgy tűnik, nyár van.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfői, az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a legmagasabb, harmadfokú intézkedés kedd 0 órától csütörtök éjfélig lesz érvényben.

A közlemény szerint a tartós hőség miatt különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, azonban az átlagosnál melegebb hőmérséklet az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet.

Azt ajánlják, hogy aki teheti, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a napon, és mindenki védekezzen megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen.

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát

- kérték.

A nyunyókák otthon tartása után ez is legalább olyan fontos tanács, mint amiket a járvány időszakában megszokhattunk. Szóval, akinek melege van, menjen árnyékba! Aki álmos, aludjon! Aki éhes, egyen! Aki szomjas, igyon! Leginkább csak vizet. Legalább akkor, ha a tűző napon tartózkodik. De menjen inkább árnyékba!

Ja, és a köztévé korábbi tanácsa is sokat segíthet: