A Jobbik betiltaná az interneten terjedő uszító politikai tartalmakat

A gyermekek védelme az elsődleges szempont.

Napjainkban egyre több gyermek néz a YouTube-on meséket, gyermekvideókat, oktatóvideókat – fokozott szülői kontrollal. Az utóbbi időben azonban a gyermekműsorok alatt és közben több fizetett, uszító és gyűlöletkeltő politikai lejárató reklám jelent meg. Ezeket még csak továbbléptetni sem lehet, így a gyermekek kénytelenek végignézni és hallgatni minden alkalommal. Sőt mi több, egyre több szülő panaszkodik, hogy már alsós gyermekek „gyurcsányoznak”, „karácsonyoznak”, és úgy fújják kívülről a kormánypropagandát, mint a szorzótáblát. Az államnak az Alaptörvényből levezethető kötelezettsége, hogy olyan jogszabályi környezetet és intézményrendszert megalapozó szabályokat alakítson ki, amelyek garantálják a gyermekek testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelmet

- írja Rig Lajos a Facebook-oldalán. A jobbikos politikus hétfőn határozati javaslatot nyújtott be, melyben az Országgyűlés felkéri a Kormányt, hogy terjesszen elő egy olyan törvényjavaslatot, amely megtiltja az uszító és gyűlöletkeltő politikai lejárató reklámok közzétételét az interneten elérhető gyermekműsorok és gyermekvideók lejátszása közben.

Rig Lajos kiemelte, hogy ha már a Fidesznek annyira fontosak a családok, a gyermekek és az ő védelmük, akkor "tegye meg a szükséges lépéseket az uszító reklámok betiltása érdekében, ugyanis a gyűlöletkeltés és kormánypropaganda rendkívül káros a gyermekeink lelki fejlődésére".