A Magyar Hang szeretett volna bejutni a kormányinfóra, mire Gulyás Gergely annyit mondott: "én is"

Úgyhogy nem jutottak be. Megint.

Akárcsak két hete, úgy most sem engedték be a Magyar Hangot a kormányinfóra. Legutóbb az eseményt kivételesen Orbán Viktor miniszterelnök tartotta, ezúttal viszont a megszokott módon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Úgy tűnik azonban, már akkor sem juthatnak be a sajtótájékoztatóra, ha azt nem a kormányfő tartja.

Bár a lap munkatársa nem mehetett be az eseményre, az épület előtt megvárta a minisztert. Ám hiába szerette volna megtudni a sajtótájékoztatóra érkező Gulyástól, mit kell tennie, hogy bejussunk a kormányinfóra, nem kapott választ.

„Szeretnénk bejutni a kormányinfóra, bemehetnénk Önnel” – kérdezte még az ajtóban Bodacz Péter a minisztert, mire Gulyás Gergely csak annyit válaszolt, hogy „én is”, a biztonságiak pedig gyorsan bezárták az ajtót.

A kormányzati hozzáállást az ellenzéki újságírókhoz egyébként Kovács Zoltán mutatta be egzakt módon, mikor egy évvel ezelőtt közölte, hogy az újságírónak nem az a dolga, hogy kérdezzen.

Miközben a kormány szinte korlátlan jogokkal ruházta fel magát, az operatív törzs virtuális lett, az állampolgárnak pedig fogalma sem volt, hogyan lehet bárkit számonkérni a „veszélyhelyzet” idején. Ahogy az újságíróknak vagy az ellenzéknek sem.

Nem is lehetett számonkérni senkit 14 hónapon keresztül. Aki ugyanis „számonkért”, az oltásellenes és eltaposandó lett a fideszes narratívában.