300 millió forintos átalakítás után szaunát és fitnesztermet is kap az orbánista szervezet

A Budakeszi útra, egy hatszintes épületbe költözik az Alapjogokért Központ nevű kormányközeli szervezet.

Az egyik szomszéd a Türk Tanácsnak otthont adó Ybl-villa, a másik a Magyar Művészeti Akadémia egyik kutatóintézete. A 300 millió forintos átalakítás eredményeként a központ munkatársai szaunát és fitnesztermet is kapnak - írja az Átlátszó. 

"Az emelet a vezetői irodák szintje, ez a legnívósabb megjelenésű szint (…) a többi szinten elegáns, letisztult, de egyszerűbb belsőépítészeti megoldások megvalósítására kerül sor" - derül ki a közbeszerzési hirdetményből.

A szervezet mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nem állami cég ugyan, de szinte kizárólag közpénzből él.

Ha valaki nem hallott volna még esetleg a nívós szervezetről, az Alapjogokért Köpont egy fideszes mélyszervilis propagandacucc, melynek figurái többfunkciós lakájok. A stratégiai igazgatójuk, Kovács István például külön képzést indított arról, hogy hogyan kell a "balliberális véleményt" elnyomni a Facebookon. Ő korábban dolgozott az orbánista kutatóintézetnél, a Nézőpontnál is.

Náluk tevékenykedik a Pesti TV bedezsoltja, Bohár Dániel is. Ő is olyan propagandista, aki nem csak az orbánista médiumnál veszi fel a fizetését, hanem a közpénzszivattyúként működő lakájintézet, az Alapjogokért Központ Központinfóját is felolvasgatja. Nem is olyan régen úgy került be a hírekbe, hogy a Pesti TV médiamunkásaival több szabályt megszegve vidáman falatozgatott a Képviselői Irodaház aulájában. Ő az az orbánista kitartott, aki elsőként mondta ki nyíltan, és foglalta össze egyetlen mondatban, hogyan működik a fideszes sajtómunkás:

„Nem szarok oda, ahol eszek.”