A Fidelitas ismét tátott szájjal szaladt abba a bizony f-betűs erdőbe

A méhlegelő dózerolás után most kommunista virágágyást sirattak.

Hetek óta zeng a Fidesz legaljamédiája attól, hogy Karácsony Gergely elpusztította a Clark Ádám téri virágágyást. Most ezt a hisztishowt szerette volna a Fidelitas megfejelni egy új attrakcióval. Így sikerült:

A Fidelitas zsenijei nem tudják azonban azt, amire a 444 felhívta a figyelmet:

A Clark Ádám téri zöldágyás ugyanis a kommunisták műve, az ő időszakuk előtt eleve Clark Ádám tér sem létezett, nemhogy ágyás a közepén, a Lánchíd budai hídfőjénél ugyanis egy minden irányból nagy épületekkel beépített, de szűk útkereszteződés volt. A lebombázott épületeket a háború után nem építették vissza, a kommunista egypárti hatalom 1949-ben alakította a ki a körforgalomhoz hasonló szerkezetű teret, aminek a közepén egy Ozsváth ízlésének mindenben megfelelő propagandaágyást alakítottak ki, benne vörös csillagot formázó virágkompozícióval.

Fotó: Fortepan

Ja, s egyébként az a bizonyos virágágyás, ami „túlélte a kommunista évtizedeket, de nem élte túl a baloldali zöldpolitikát”, és amit „a budapestiek siratnak”, hat évvel ezelőtt, Tarlós István főpolgármestersége idején egy ideig így nézett ki:

Colas.hu

Az elmúlt évek alatt kiderült, hogy a Fidelitas hű orbánista tagjainak csak néhány dolog nem megy: a történelem, a kommunikáció, a sajtótájékoztató és a gondolkodás. De nagyon szurkolunk, hogy egyszer végre azért sikerüljön nekik is valami.