A luxus rabjai: a NER tagjai úgy használják a magánrepülőgépeket, mint más a metrót

Gondoljunk csak a “lekötelezhetetlen” Orbánra, a legismertebb strómanja, Lölőkére, vagy Szijjártó Péterre, aki a jachtokat is legalább ennyire szereti. Hozzájuk csatlakozott most Matolcsy György fia, aki szintén luxusgéppel repked. 

A 24.hu fotózta le az éppen Görögországból hazatérő Matolcsyékat, a tulajdonos gyorsan le is tiltotta a gépet a radaroldalakon. A lap arról ír, hogy a jegybank elnök fia, és köre rendszeresen használják a gépet, Matolcsy Ádám állítása szerint viszont semmilyen légi jármű nincs a birtokában. 

A tenderkirályt, az ország papíron leggazdagabb emberét, már jó ideje luxusgép viszi luxusútjaira, de a magát a nép egyszerű gyermekének beállítani igyekvő Orbán Viktor sem veti meg a luxust, pláne, ha egy jó kis focimeccsről van szó. Szijjártó pedig földön, vízen, levegőben egyaránt szereti kényeztetni magát. 

A luxuskormány láthatóan élvezi a hatalommal járó előnyöket, miközben a tisztességesen dolgozó magyarok százezrével, fapadon hagyják el az országot, elmenekülve az alacsony bérek, a lopás és a kormány által mesterségesen táplált gyűlölet elől, egy jobb élet reményében. 

A jó hír, hogy 2022-ben ezek az élősködők végleg repülhetnek, és nem úgy, ahogyan elképzelték.