Orbánék egyre nyíltabban beszélnek az EU-ból való kilépésről

Amíg Orbán Viktor a Soros-tervről magyaráz a propagandacsatornáin, úgy tűnik, az ő terve az, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Azzal, hogy már az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat, bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból. Bebizonyosodott, hogy míg az uniósban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak – mondta Orbán Viktor tavaly decemberben a Kossuth Rádióban.

Ennyire nyíltan korábban még nem pedzegette a kilépést, de már tavaly nyáron is a hanyatló Nyugatról értekezett.

Európa, sőt a teljes Nyugat sem képes többé maga felé irányítani a világgazdaság erőforrásainak áramlatait, ezért erőpróba előtt állunk – mondta 2020. augusztus 20-án, mikor átadta a Nemzeti Összetartozás Emlékművét. Akkor kiemelte, hogy vissza kell találni Európának a kemény munka, az ésszerű gazdálkodás és a felelős életvezetés világába. Szerinte kétségek gyötörnek bennünket az európai civilizáció jövője miatt, és a kontinens országai széttartó irányban haladnak.

A nyugat lemondott a nemzet erejéről, a házasság és az utódok nyújtotta boldogságról és a keresztény Európáról – mondta a kormányfő, majd hozzátette: ehelyett migrációval, nyitott társadalommal és szivárványos családokkal kísérleteznek. (Eközben amúgy éppen Szájer József is a nyitott társadalmat építgette Brüsszelben, amiről valószínűleg nagyon régóta tudott Orbán Viktor is, de az ocsmány képmutatásról másik cikkben írtunk.)

Mindezek után aztán Orbán Viktor lazán megvétózta az uniós mentőcsomagot, miközben orosz és kínai hiteleket vesz fel. A keleti diktátorokhoz való vonzódása pedig régóta köztudott. Koszorúzott már kommunista emlékművet a kínai Tienanmen téren, Putyin és Erdogan pedig úgy járnak Budapestre, mintha haza jönnének.

És ugye nem volt olyan régen az sem, hogy miközben az Európai Unió szinte en bloc megkérdőjelezte a fehérorosz elnökválasztás tisztaságát és elítélte a csalások miatt tüntetőkkel szembeni brutális karhatalmi fellépést, a magyar kormány egyetlen szót sem szentelt az ügynek. 

"Ne Brüsszel diktálja a feltételeket" - jelentette ki Hidvéghi Balázs május végén.

A Fidesz európai parlamenti képviselője Adam Boultonnak, a Sky News brit tv-csatorna műsorvezetőjének adott interjúban arról beszélt, hogy 

"Magyarországnak és Nagy-Britanniának ugyanaz az elképzelése az Európai Unióról: mindkét állam a túlközpontosított, bürokratikus Brüsszel nélküli, szuverén nemzetek közötti együttműködést tartja a legmegfelelőbbnek".

Hozzátette, hogy az Egyesült Királyság vélhetően azért vált ki az EU-ból, mert nem volt elégedett azzal, ahogyan az unió halad a jövőbe.

Akkor Hidvéghi Balázs tulajdonképpen azt üzente, hogy jó döntés lenne, ha Magyarország kilépne az EU-ból? Nagyon úgy tűnik, hogy a 2022-es választásig Orbán Viktor megint/még mindig Brüsszellel vív majd "szabadságharcot", a választás egyik legnagyobb tétje pedig az lesz, hogy Magyarország a keleti diktátorok csapatát erősíti majd tovább, vagy maradunk Európában.