A fideszes politikai helyzetértékelés egy évtizede úgy néz ki, hogy aki nem Orbán-hívő, az nem magyar

Ezt Kövér László már korábban ki is mondta. A kormánypártok mindennapos kommunikációjának szerves része, hogy a magyar társadalom nem velük egyetértő részét zárójelbe tegye, és ha lehet, ki is törölje.

Számos példa mutatja az elmúlt 10 évből, hogy a Fidesz-KDNP-nek valójában semmilyen nemzetegyesítési célja sincs. Ennél már csak egy súlyosabb dolog van, hogy a kormányt nem támogatókat nemes egyszerűséggel a nemzeten kívülre helyezi.

Kiderült, az ellenzék nélkül is lehet nemzeti egység – jelentette ki tavaly a veszélyhelyzet utáni első Kormányinfón Gulyás Gergely.

Ez pedig pontosan azt jelenti, amit az orbánisták évek óta üzennek azoknak, akik nem kívánnak jegyet váltani a narancsos néphülyítő showra.

"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát (...) Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata"  - mondta a nemzetegyesítő országgyűlési csendőr, Kövér László 2020 áprilisának végén.

E nemes összefogásra ösztönző irányt már régen kijelölte az orbánizmus, de talán 2018. március 15-én maga a miniszterelnök tette igazán egyértelművé az elvárásokat, amikor is kijelentette, hogy a választáson minden jelölt, aki nem a Fidesz jelöltje, az Soros György embere, majd egy, még csak nem is burkolt fenyegetést helyezett el az ünnepi beszéde derekán:

"A magyar nép nagylelkűségét és mély toleranciáját mutatja, hogy sértetlenül és vidáman élhetik az életüket közöttünk azok, akik ennek a tervnek a végrehajtásán mesterkednek. Nos, persze azért ezt nem fogjuk tétlenül nézni. Nem vagyunk birkák, akik csendesen álldogálva várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzetünk. Természetesen harcolni fogunk, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be. (...) A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

És mit írt ki tavaly nyáron a veszélyhelyzet megszüntetése kapcsán a Facebook-oldalára? Ezt:

Szavazás a rendkívüli jogrend megszüntetéséről. Fantasztikus, vissza nem térő lehetőség! A nemzetközi és hazai diktatúrázók olcsón megúszhatják!

Mit is? Hogy volt, aki nem úgy táncolt, ahogy a Vezér fütyült? A helyzet ráaádsul az, hogy "olcsóság" helyett az elmúlt évtized eddig nagyon sokba fájt nekünk. És nem csak nekünk, hanem azoknak is, akiket még legalább a kommunikáció szintjén magyarnak tekint Kövér László is, a fideszes szavazóknak. Csak ők még nem veszik, vagy nem akarják észrevenni.

És ez a párt, illetve bocsánat, "Magyarország történelmének legsikeresebb pártszövetsége", politikai konstrukciója papol a nemzeti egységről, meg hogy ki miatt nincs. Itt az ideje, hogy 2022-ben végre "Magyarország történelmének legsikeresebb pártszövetsége" kerüljön zárójelbe. Vagy inkább zárt helyre.