Orbánék kudarcos járványkezelésének sokadik fejezete: a rosszabbul álló európai országok közé csúsztunk első oltások tekintetében

A nyolcmilliót meghaladó felnőtt lakosból eddig valamivel több mint 5,5 milliót oltottak be. 

Hazánk az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ által listázott harminc európai uniós, valamint az Európai Gazdasági Térségbe tartozó országok rangsorában jelenleg a rosszabbul teljesítő országok közé tartozik. 

Előz minket Izland, ahol már 90%-os az átoltottság, vagy éppen Málta és Hollandia, ahol 80 százalék feletti. De többek között Olaszország, Franciaország és a “labor” Ausztria is jobb mutatókkal bír. 

Közben úgy tűnik, Orbánék “elengedték a témát”, dacára annak, hogy a már lezajlott Európa bajnokság kezdetére 7-7,5 beoltottat vizionáltak, mintha beletőrödtek volna kudarcukba és oltásra buzdítás helyett inkább Sorossal, és a bevándorlókkal riogatnak. Mindez pedig egy már belenegetett negyedik hullám előtt, nem túl bíztató. 

Persze Orbánék járványkezelése több ponton megbukott már, gondoljunk csak arra, hogy a régiótól eltérően nem nyújtottak valós segítséget a bajba jutott embereknek, emiatt pedig tízezrek mentek tönkre. 

A tények persze soha nem zavarták az Orbán-kormányt, és a kézivezérléssel irányított propagandagépezetet. A sikerpropaganda tovább hasít majd az alternatív valóságra még fogékonyak körében. Más kérdés, hogy ez, és a Sorossal, “migráncsokkal” való riogatás mire lesz majd elég 2022 tavaszán, hiszen a lesújtó valóság egyre többször kandikál ki a narancsos díszlet mögül.