Világszínvonal: Még mindig szégyenteljes körülmények között pihennek a szentendrei mentők

De legalább néha kapnak almát Németh Szilárdtól.

2018-ban kellett volna elkészülnie az új szentendrei mentőállomásnak, de még mindig harmadik világbeli állapotok között dolgoznak a mentők. A minimális komfort a civileknek köszönhető - írta meg az Átlátszó májusban. Változás azóta sincs - hívta fela figyelmet Pál Gábor, a Jobbik szentendrei képviselőjelöltje.

A lapnak egy ismeretlen köldött képeket, melyeken az látszik, hogy a Duna-korzó szomszédságában álló épület kívül-belül romos: repedt falak, málló vakolat, beázások, potyogó csempék, katasztrofális állapotú mosdók, „gányolt” padló.

Fotó: Átlátszó

Két vonulás között itt pihennek a 12 települést ellátó, 85–90 000 ember életéért felelő szakemberek a napi 12–24 órás szolgálatuk közben.

Az Átlátszü kdierítette, hogy 2017-ben az EMMI a 2095/2017. (XII. 28.) Kormányhatározatában 2018. május 31-re az épület bontását és új építését, vagy egy másik, teljesen új épület felhúzását ígérte meg Szentendrén – ehhez 15 746 250 forinttal járult volna hozzá. Ez azonban nem valósult meg.

Bár az épület állapota nem titok, a pletykák szerint azért nem megy ellenőrizni az ÁNTSZ, mert „akkor azonnal be kéne zárni az állomást”. A lap szerette volna megtudni, van-e ebben bármilyen igazság, ezért megkeresték a Nemzeti Népegészségügyi Központot, vagyis az ÁNTSZ jogutódját. Nem sikerült.

Viszont: 

Tavaly májusban Németh Szilárd "háláját és köszönetét fejezte ki" Csepelen, ahol a mentősöknek átadott pár ládányi almát. És erről örömmel be is számolt a Facebook-olalán. A "tisztelet és elismerés" pár láda almát ért.

Ja és amúgy Kásler Miklós is köszöntötte őket a mentők napja alkalmából, szerinte

"a kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt feladatának tekinti a mentődolgozó kollégák megbecsülését és a munkakörülmények javítását".

Orbán Viktor szerint pedig magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja. Akkor ez netán hazugság lenne?