Kéri László: Nem gondoltam volna, hogy Orbánék propagandája a Rákosi-korszakot is képes lesz alulmúlni - Videó!

A #hetikéri rovatban a hazai közélet egyik legérdekesebb egyéniségével, politikai gondolkodójával, Kéri Lászlóval beszélgetünk hétről hétre a legfontosabb történésekről. Azt megígérhetjük, a politológus soha nem rejti véka alá a véleményét.

A Rákosi-korszak egykori manipulatív és kétségbeejtően primitív propagandafilmjeit negyven évvel ezelőtt éppen Kövér Lászlóék hatékony segítségével sikerült bemutatnom a korabeli ELTE-kollégisták válogatott csapatainak. 1979/80 táján velük együtt röhögtük halálra magunkat a „Kis Katalin házassága” típusú operettfilmek kétségbeejtően színvonaltalan mivoltán. Soha el nem tudtam volna képzelni, hogy ez az - egykoron kitűnő képességekkel megáldott három egyetemi hallgató - majd évtizedekkel később a saját nevével és a legfontosabb közjogi méltóságokat elfoglaló státusszal fémjelez egy olyan korszakot, amely a maga propaganda-eszköztártában még az említett Rákosi-korszakot is képes lesz alulmúlni

- mondta a Zsúrpubinak a hét elején Kéri László. Az elemző szerint ezúttal nem a színvonaltalanság, az átlátszóan primitív szöveg-fordulatok keltették a meglepetést a nemzeti konzultációval kapcsolatban, mert ehhez már a kezdetekkor hozzászokhattunk, hanem a kampányt kísérő plakátok végtelen együgyűsége. 

Heti krónika Kéri László jegyzetei nyomán.