Nem könnyű orbánistának lenni: 350 tő kannabiszt termesztett a hódmezővásárhelyi Fidelitas egyik vezetője

Már csak Fekete Pákó értelmiségi zenéje kellett volna a bulihoz, de lehet, hogy az is megvolt.

A police.hu közleménye szerint 350 tő kannabiszt termesztettek azon a hódmezővásárhelyi tanyán, ahol a rendőrök 2021. július 8-án a kora délutáni órákban tartottak szemlét. Megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket. A feltételezett elkövetőket (egy idősebb házaspárt és egy 27 éves férfit) előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

Hódpress azt írja, több, egymástól független forrás is azt nyilatkozta nekik, hogy a Fidesz ifjúsági tagozatának hódmezővásárhelyi tagja a 27 éves férfi; a politikus a Fidesz kampányfotóin is szerepelt a Csongrád megyei 4-es számú választókörzetben.

Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában megerősítette az információt. Úgy fogalmazott, hogy akkor,

amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell, hogy legyenek – mondta a polgármester a helyi tévében.

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke is reagált a hírre, ő inkább humorosra vette: