Sebezhetetlenségbe vetett hit, fideszes arrogancia és a közelítő, kijózanító pofon

Egyre több bizonyítékot szolgáltatnak a kormánypárti politikusok arról, hogy milyen elvek mentén működnek, és mi számukra az első. Spoiler: Egyáltalán nem Magyarország. 

Emlékeznek még arra, mikor Orbán Viktor azt mondta, ő nem foglalkozik pénzügyekkel? Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy közben többek között dollármilliárdos strómanja, milliárdos veje, lánya és apja nagyon is...

Szintén a miniszterelnök volt az, aki azt is megmutatta, mekkora férfi, amikor egy a washingtoni nagykövet kinevezésének visszavonását firtató kérdésre egyszerűen azt “válaszolta”: 

Nem foglalkozom nőügyekkel. 

Most Novák Katalin találta azt mondani az Orbán-kormány brutális lehallgatási botrányáról, hogy 

Sajtóhírekkel nem foglalkozom. 

Hogy mivel foglalkoznak Orbánék, arról naponta meggyőződhet az, aki nem függőként csüng a propagandagyárak alternatív valóságot termelő gépezetein. 

A hatalmuk megszilárdításával, az ellenfeleik kivéreztetésével, gyűlöletkeltéssel, a strómanok egyre nagyobbra hizlalásával, a diktatúrák irányába való evezéssel, és azok le-, és elhallgattatásával, akik nem értenek egyet velük. 

2022-ben egy kormányváltás, és az azzal páhuzamosan bekövetkező elszámoltatás idején vajon mire lesz elég ez az arrogancia, ez az érinthetetlenségbe vetett tévhit?