Na, végre! Az Origo megírta, hogy Karácsony Gergely miatt volt pusztító a hétfői vihar Budapesten

Kedden még nem tudhattuk, hogy Soros vagy a főpolgármester lesz-e a hibás, szerdára kiderült.

Szóval, az Origo "cikkének" címe:

"Összevissza, ész nélkül túrták fel Budapestet Karácsony Gergelyék, emiatt öntött el a víz mindent"

És akkor a magyarázat:

"Napokkal korábban lehetett számítani arra, hogy hatalmas esők, viharok lesznek Magyarországon is, hiszen másról sem szóltak a hírek, mint az Európában pusztító nagy áradásokról és a felénk tartó csapadékzónáról. Mint arról az Origo is beszámolt, hétfőn kora reggel hirtelen hatalmas mennyiségű eső zúdult le Budapesten és Pest megyében. A vihar az előrejelzéseknek megfelelően várható volt, de  Karácsony Gergelyék nem tettek sokat annak az érdekében, hogy felkészítsék a fővárost és lakosságát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső okozta várható nehézségekre. A főváros ismét elesett a nem megfelelő városvezetésnek köszönhetően. Természetesen nem azt várjuk, hogy Karácsony Gergely akadályozza meg az esőt vagy húzzon egy nagy esernyőt a főváros fölé. De a teljes semmittevés is abszurd."

Pusztán csak tájékoztató jelleggel idézzük fel újra, mi történt a Tarlós István vezette Budapesten pl. 2016, 2017, 2018, és 2019 nyarán.

2019. július 28.: Fákat döntött ki, vezetékeket rongált meg és pincéket öntött el a vasárnap délután érkezett vihar Budapest több pontján - tájékoztatott a Katasztrófavédelem. A főváros hivatásos tűzoltóit rövid időn belül a VIII., a IX., a XIV., a XVII., a XVIII., a XIX. és a XX. kerületbe riasztották műszaki mentéshez.

2018. július 24.: 230 esetben kellett intézkedniük a tűzoltóknak, miután délután heves zivatar csapott le az ország középső részén. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a vihar, elsősorban kidőlt fák és beázott pincék miatt riasztották a hatóságokat, összesen 23 épületben keletkezett valamilyen kár. A XXII. kerületben egy családi ház tetejébe villám csapott és kigyulladt, míg a X. kerületben egy uszoda tetejét bontotta meg a szél.

2017. május 23.: Budapesten okozta a legtöbb kárt a tegnapi vihar - számolt be róla a Hír TV riportja. Is.

2016. július 23.: Égtek a vonala fővárosi tűzoltóknál a kora délutáni felhőszakadás után. Kidőlt fákhoz, vízzel elárasztott pincékhez, elsüllyedt autókhoz hívták őket. Főleg a XVIII. és XIX. kerületben, illetve a szomszédos Vecsésen, továbbá a budai oldalon a XI. és a XII. kerületben okozott gondot a csapadék és a vele járó szél - írták a katasztrófavédelem oldalán. Családi és társasházak pincéjében, garázsában álló esővíz kiszivattyúzásához, aluljáróban rekedt autó mentéséhez, leszakadt villanyvezetékekhez, veszélyesen megdőlt fákhoz kaptak riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók.

És idézhetnénk pont ugyanilyen eseményeket az elmúlt 10 évből gyakorlatilag korlátlanul. Esélyes, hogy a fák akkor is Karácsony Gergely miatt csapódtak az aszfaltra Budapest közigazgatási határain belül. Ja, és a csatornákat sem tisztította ki. Már akkor sem.