Kijavították a tanárok Orbán ostoba népszavazási kérdéseit

A kormány újra a legelesettebbeket támadja, lejáratja a népszavazást is, hogy elterelje kínos ügyeiről a figyelmet - szögezte le a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. 

A PDSZ is értelmetlennek találja a miniszterelnök által beharangozott, egybites kérdéseket, egyúttal arra is rámutattak, miről tarthatna inkább népszavazást Orbán. A kérdéseket is megfogalmazták: 

Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást? 

Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók? 

Szeretné-e ön, ha csak privát és egyházi iskolából lehetne eséllyel felsőoktatásba jutni? 

Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok? 

Mit szeretne ön? Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben? 

Egyetért-e ön azzal a kormányzati alapvetéssel, hogy 24 Ft/év/gyerek kormányzati támogatás elegendő az iskolai erőszak visszaszorítására? 

A tanárok az emberek hiszékenységére is rákérdeznének: 

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskola képtelen megtalálni azokat a szakembereket, akik a szexuális fejlődésen kívül a kábítószer-fogyasztás káros hatásaival, az iskolai erőszakkal, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos témákban segítséget tudnak adni a gyerekeknek? 

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolában kiskorú gyermekeknek szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartanak? 

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek? 

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy gyermekekkel foglalkozó szakemberek szándéka az, hogy népszerűsítsék a nemátalakító kezeléseket kiskorú gyerekeknek? 

Sok mindenről lehetne népszavazást tartani, ha Orbán és kormánya valóban kíváncsi lenne az emberek véleményre, és valódi problémákkal foglalkozna. Az irányított, még a fideszes szavazókat is totál hülyének néző, nemrég bejelentett kérdések viszont semmire sem jók. Még arra sem, hogy eltereljék a figyelmet a kormány körüli legújabb botrányról.