Novák Katalin szerint Magyarországon emelkedett a legjobban a házasságkötési kedv

Kár, hogy ennek egyik fő oka, hogy másképp nem lehet hozzájutni a "családvédelmi akcióterv" hiteleihez.

A munka, a munkahely a család alapja, a családalapítás előfeltétele, de nem egyenértékű azzal - mondta  szerdán  Novák Katalin Szolnokon, ahol "családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat" adott át Szalay Ferenccel, a város kormánypárti polgármesterével együtt. Igen, ő a "vénkurvázós".

Ha van munka, akkor lehet gondolkodni a családalapításon, hiszen el kell tartani a családot. Lehet munka nélkül is családot alapítani, de úgy sokkal nehezebb - tette hozzá, majd közölte:

Európában Magyarországon emelkedett legnagyobb mértékben a házasságkötési és gyermekvállalási kedv az elmúlt tíz évben.

Ezt egyébként egyetlen statisztikával sem támasztotta alá, de tudjuk, hogy egy fideszes monológnak soha nem kell összhangban állnia a valósággal.

Azt már nem tette hozzá, hogy esetleg aki valamilyen oknál fogva nem szeretne házasodni, hiába nevelne akár 4-5 gyereket is, neki nem jár "támogatás". Apropó "támogatás": hitel.

Azt se tette hozzá ugyanis Novák Katalin a büszkeség sajtótájékoztatójához, hogy 2019. harmadik negyedévének végéig csaknem 700 milliárd forinttal növekedett a háztartások hitelállománya, és szeptember végére meghaladta a 9720 milliárdot. Ekkora adóssága 2014 végén a devizahitelek forintosítása előtt volt a lakosságnak. És még csak ezután jött a koronavírus-járvány és a válság.

A lényeg viszont, hogy Novák Katalin örül.