Az antiszemitizmussal nyomuló Orbán köszöntötte a magyarországi zsidóságot

A zsidó újév alkalmából. Levélben. Megható.

A zsidó újév alkalmából boldog, édes új esztendőt kívánt Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi zsidó közösség minden tagjának - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

A kormányfő ünnepi üzenetét tartalmazó levelet idén is a hazai zsidó szervezetek vezetőinek kézbesítették - tette hozzá. Orbán Viktor úgy fogalmazott:

a teremtett világ rendje szerint a sötétséget felváltja a világosság, a nagy esőzéseket napsütés követi, a keserűbb napok után pedig mindig édesek jönnek. Olyan évtől búcsúzunk most - folytatta -, amely bizony sokat adott baljós fellegekből és sajnos keserűségből is, "ezért bízom abban, hogy a sófár hangja idén egy több örömöt adó időszak kezdetét is jelzi".

Orbán Viktortól amúgy ez azért kedves gesztus, mert a Political Capital és a Heinrich-Böll Alapítvány 2017-es konferenciáján elhangzott kutatások is nyilvánvalóvá tették, hogy a szélsőjobboldali, náci szavazók egyértelműen a Fidesz táborát "erősítik". Nem véletlenül, hiszen pl. a Soros-plakátok - melyeket Köves Slomó ugyan nem, a MAZSIHISZ viszont antiszemitának és gyűlöletkeltésre alkalmasnak talált – megtették hatásukat. Korábban már arról is írtunk, hogy egyre gyakoribb és jellemzőbb, hogy a fideszes, Orbán-párti Facebook-csoportokban jelentős mennyiségű antiszemita, illetve náci bejegyzéshozzászólás olvasható.

Aztán emlékezhetünk arra is, hogy a többször nyíltan zsidózó, Zyklon-B gázzal viccelődő Varga B. Tamás osztja az észt a kormánymédiában.

Vele kapcsolatban írtuk: amikor a Fidesz álságos, gyűlöletkeltésen alapuló politikája az antiszemitizmus hullámait is igyekszik meglovagolni a kampányaik során. A „libsiző”, „sorosbérencező” „nemzeti”, „keresztény” vonalba pedig tökéletesen illett egy magát, és a „kamuelveit” Júdáspénzért bármikor áruba bocsátó Varga B. Tamás. Tökéletesen illett a fideszes Facebook-oldalakon egyre gyakrabban előforduló zsidózás, cigányozás, népirtás és Hitler-imádat irányvonalba, az orosz hátterű importált, új „radikalizmusba”, az álhírterjesztő fideszes náci portálok forgatagába.

Persze, Orbán Viktor ezt nyilvánvalóan elítéli. Ja, nem.