Jakab Péter lemond a miniszterelnökségről, ha Orbánék nem lesznek elszámoltatva

A tegnapi, első ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitáról kérdezte a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét az Alfahír.

Jakab elmondta, jó volt végre egy olyan vitán részt venni, ahol érdemben meg lehetett vitatni Magyarország jövőjét, pláne azok után, hogy a parlamentben a kormánypárti politikusok miatt ilyen nem fordulhat elő. 

Mire ez a vita létrejött, a szakpolitikusaink már nagyjából egy éve dolgoztak azon, hogy ki tudjuk mondani azokat a közös nemzeti minimumokat, amelyekre fel lehet építeni a szabadság és a jólét Magyarországát  

- tette hozzá. A vita során minden jelöltnél megjelenő elszámoltatással kapcsolastban pedig megjegyezte: 

Ahogy tegnap, úgy ma sem fogok egérutat adni a gengsztereknek. Van, amiről nem beszélni kell, hanem megtenni. Egy a lényeg. Magyarország 30 év után végre ne legyen következmények nélküli ország. Bűn ne maradjon többé büntetlenül. A korrupció felszámolására vannak jól működő példák például Romániában, ahol börtön és vagyonelkobzás vár a tolvaj politikusokra. Át kell ültetni a hazai gyakorlatba is, és ebben nem látok nézeteltérést az ellenzéki oldalon. És ebből nem is engedek. Az elszámoltatás a rendszerváltás záloga.   

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje nyomatékosította, tartja magát tegnap este tett ígéretéhez, vagyis, ha kormányfőként nem tudja véghez vinni az elszámoltatás ígéretét, nem fog kattanni a bilincs a bűnösök kezén, akkor lemond a miniszterelnöki székről.