Szijjártó Péter nem csak oligarchák jachtján szeret utazni, repülni is imád adóforintokból

342 alkalommal repült Szijjártó Péter honvédségi repülővel 2018 óta. De ehhez hozzácsapott még pár helikopterezést is.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő kíváncsi volt, hogy mire használják a honvédség által 2018-ban megvásárolt utasszállító repülőgépeket. Kutatása szerint ezek valójában a kormány gépei, hiszen rendszeresen utaznak velük a kormány tagjai, elsősorban Orbán Viktor és Szijjártó Péter.

Most a külügyminisztérium kiadta számára, hogy Szijjártó mikor és hova utazott nem menetrendszerű járatokkal, azaz minden bizonnyal ezekkel a gépekkel. Ezek alapján 2018. május 13. és 2021 július vége között összesen 342 utat tett meg velük, összesen 171 millió forint költséggel.

Szijjártó Péter egyébként korábban azt is megpróbálta megmagyarázni, miért repked helikopterrel, akkor is, ha nem muszáj, de nem sikerült.

Igaz, azt se magyarázta meg, hogy hogyan került a NER egyik kedvenc oligarchájának jachtjára. Szijjártó Péter azt gondolja, a magyarok majd ezt is elfelejtik.

Mondjuk, a jachtos magyarázkodásából is kiderült minden, csak az nem, hogy miből fizette ki, vagy ha nem fizetett érte, akkor hogy volt pofája annak a milliárdosnak az "ajándékát elfogadni", aki rendszerint közbeszerzéseken diadalmaskodik, azaz, az adófizetők pénzén gazdagodik.

De persze Szijjártó Péternek ezeket nem is kell megmagyaráznia. Most még...