Jakab Péter Orbánnak: „Nem fog megremegni a kezem, amikor Önt bilincsbe kell verni"

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje is reagált az ellenzéki frakcióvezetők közül Orbán Viktornak az őszi ülésszakot megnyitó beszédére. Orbán megint felmondta a a legaljamédiának már korábban lediktált propagandaanyagot.

Jakab Péter szerint a kormány kudarcos politikáját remekül érzékelteti, hogy a román minimálbér is lehagyta a magyart. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje emlékeztetett, hogy amióta nem találkozott Orbán Viktorral azóta 42 méterről 50 méteresre nőtt a luxusjachtja, akárcsak a nép nyomora. Ezt azonban addig folytatódnak, „ameddig bele nem szaladnak egy jókora pofonba”, ezt jövőre megkapják. 

Felidézte azt is, hogy is hiába követelték többek között, hogy növeljék meg a munkanélküli támogatás idejét, vagy duplázzák meg a családi pótlékot, Orbán Viktor azt felelte, hogynincs ingyenpénz. Immár eljutottunk odáig, hogy olvasgatják a leveleinket – utalt a Pegazus-botrányra, majd azt kérdezte a magánélet feldúlása kapcsán, hogy Szájer Józsi nem akar-e bejönni a hálószobánkba, nem lesz erről népszavazás?

Leszögezte továbbá, törleszteni fognak az elvett állami vagyonért.

„Nem fog megremegni a kezem, amikor Önt bilincsbe kell verni" - mondta Jakab Péter.

Jakabnak címezve Orbán erre csak annyit volt képes kinyögni, hogy tudják, hogy "bohóckodni jár csak a parlamentbe", és gratulált a Jobbiknak, hogy "a bohócuknak már testőre is van". 

Ez pont az az ordas hazugság, amit az Origonak diktáltak le a Fidesz pártközpontból. Orbán ezeket szokta visszaolvasni a Parlamentben is.