Zavar az erőben: "Tömeges szexuális erőszak, ürülékben fetrengő fiatalok" - így jellemzte az Origo Németh Szilárd kedvelt fesztiválját

Nem lesz így ebből csicskaprémium.

Az 1969. augusztus 15-18. között megrendezett Woodstock fesztivál - melynek az 50 évfordulóját ünneplik a világban - sokak számára a hippi szubkultúra szimbóluma.

Mindaz, amit ez a hippifesztivál magába sűrít – ellenkultúra, polgárjogi küzdelmek, szexuális forradalom –, olyan zenei, kulturális és életfilozófiai mozgalmat jelentett, amely nélkül az elmúlt hatvan év kultúrtörténete értelmezhetetlen

– mondta pl. Jávorszky Béla Szilárd zenei szakíró tegnap a Mandinernek. Annak a Mandinernek, ami ellenzéki elfogultsággal biztosan nem vádolható.

Na, most, mindennek tudatában (vagy nem) Németh Szilárd, a hippi, a következőket posztolta Facebook-oldalára 2019 augusztusában:

És akkor, 2021 őszén megérkezett az Origo mérvadó szakértelme is a témában. Egy hiba van benne: nem annyira egyezik a pl. Németh Szilárd nosztalgikus hangulatával, a fideszes átlagnarrativával már inkább. Azt viszont kiválóan megvillantja a téma, hogy az ez az orbánista ideológia azért annyira még nem letisztult. Nem mindig világos mindenkinek, éppen kiket kellene gyűlölni.

Minden idők egyik legbotrányosabb könnyűzenei rendezvényéről, az 1999-es woodstocki fesztiválról már írtunk korábban a tragédiába fulladt koncertekről és fesztiválokról szóló összeállításunkban, az egyre inkább baloldali propagandacsatornává váló HBO új dokumentumfilmje azonban rendkívül részletesen és korábban nem ismert történetekkel mutatja be a pokoli három napot. Az alkotás tanulságos portré lehetne a gátlástalan nyerészkedő üzletemberekről és az extrém körülmények között előtörő ösztönlényről, sajnálatos, hogy a film az aktuális demokrata kurzus szemüvegén keresztül értelmezik a húsz évvel ezelőtti eseményeket és a rasszista felhangtól sem riadnak vissza a fehér férfiakkal szemben - szólt az Origo Woodsockról.

Akkor most mit mond erre Németh Szilárd?