Továbbra is sikeres az előválasztás: a résztvevők száma már tegnap átlépte a 200 ezret

Sokan élnek a történelmi lehetőséggel.

Az Országos Előválasztási Bizottság ma reggeli tájékoztatás szerint tegnap sátorban 57 806 szavazó adta le a voksát, interneten pedig 3902 fő szavazott. 

Az online szavazni vágyók száma továbbra is nagyon magas. A kapacitás bővítésén folyamatosan dolgozunk, hogy minél több szavazni vágyót ki tudjunk szolgálni. Arra kérjük azonban a magyar választópolgárokat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon. A személyes szavazás gyorsabb és egyszerűbb, csütörtöktől ráadásul melegebb, szárazabb idő várható. Az online szavazás elsősorban a külföldön vagy belföldön, de az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat. Kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy adja át a foglalt videóazonosítási időpontját egy rászorulónak  

- olvasható a bizottság választók felé intézett kérésében. 

Az előválasztás tétje hatalmas, hiszen itt dől el, hogy az adott választókerületben tavasszal ki szállhat majd szembe a Fidesz jelöltjével, nem mellesleg pedig az is, hogy ki hívhatja ki Orbán Viktort. Aki még nem szavazott, szeptember 28-ig megteheti.