Kijelenthetjük, hogy Orbán minden idők leggusztustalanabb interjúját adta

Ennyire pofátlan hazugságokat még talán ő sem ejtett ki mostanság a száján, mint ma reggel a Kossuth Rádióban.

Innentől pedig csak az olvasson tovább, akinek kötélből vannak az idegei! De komolyan!

"Harcolni kell azért, hogy gyorsabban megtörténjen a tizenharmadik havi nyugdíj visszaállítása és a nyugdíjasok jövőre ne csak a második heti, hanem a harmadik, esetleg a negyedik heti többletet is megkaphassák" - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szerinte azért kell "harcolni", mert "hitelből, meg hozomra nem szabad sem bért, sem nyugdíjat emelni, amögött teljesítménynek kell lennie".

Harcolok azért, hogy én úgy tudjak odaállni a következő választásra az emberek elé, hogy amit a Gyurcsány-Bajnai-kormány elvett a nyugdíjasoktól, azt mi az utolsó fillérig odaadtuk - mondta.

Mindezek után két dolog nem történt meg:

1. Nem mondta meg a Mészáros Lőrinccel a farzsebében közlekedő közpénztolvaj, hogy amúgy vajon kivel kellene harcolnia?

2. Nem szakadt le az arca, ettől az ordas, aljas, gerenctelen és gusztustalan hazugságtól.  

A valóság ugyanis az, hogy Orbán Viktor és az oligarchák vagyonát gigantikusra duzzasztó kormánya több mint egy évtizede a legolcsóbban megvehető, megvezethető biomasszának tekinti a nyugdíjas társadalmat.

Jelenleg 1 millió nyugdíjas kevesebb mint 100 ezer forintból él havonta. 

2015-ben pl. 1,8 százalékos volt a nyugdíjemelés. 2016-ban 1,6 százalék, aminek ugye Bözsi néni nagyon örült. Ekkor az átlag nyugdíj 121 731 forint volt. Ennek az összegnek az 1,6 százaléka 1947 forint. Kb. ennyivel markolhattak fel többet akkor a nyugdíjasok. Az egy főre jutó átlagos öregségi nyugdíj összege 2017-ben 124 ezer forint volt, 2018 januárjában 129 637 forint, majd 2019-re bődületes változás következett, akkor lett 134 947 forint. A minimum nyugdíj 2020-ban is 28 500 forint. És igen, sokan ennyiből élnek egy hónapban ma Magyarországon. Közben az EU-tagországok átlagos öregségi nyugdíjainak vásárlóerejét összehasonlítva a magyar ellátás az alsó harmadba tartozott és tartozik most is. Talán nem rugaszkodunk el a valóságtól, ha azt mondjuk, hogy ezekben a számokban benne van az elmúlt 30 év magyar politikájának minden nyomorúsága.

Bár ne felejtsük el, hogy időnként jön a választás és az Erzsébet-, illetve rezsi-utalványok korszaka. Olyankor az elődeihez híven Orbán is elkezdi felvásárolni a nyugdíjasok szavazatait. Beköszöntenek a szemérmetlen ígérgetés, majd annak aprópénzre váltásának hónapjai, mellyel valójában nem a munkában megfáradt nagyszüleink életét kívánják könnyebbé tenni, hanem sokkal inkább x-re konvertálni az emberéleteket.

És az Orbán Viktor nevű humánumát vesztett egyed mindennek tudatában ki merte jelenteni egy ország előtt, hogy ő harcol. Ő harcol a nyugdíjasokért. 

Kedves, olvasók, kedves honfitársak: erre a gyomorforgató kijelentésre 2022 áprilisában lehet reagálni. Orbán Viktor nagy "harca" ugyanis csak és kizárólag erről az időszakról szól.