Pánikba esett a Magyar Nemzet orbánistája, hogy mi lesz, ha elveszítik a 2022-es választást

Siralmai pedig egzakt módon mutatják be a Fidesz-szavazó elvakultságát: "El kell dönteni, hogy ki hova áll. Az internacionalista szocialisták vagy pedig a konzervatív kereszténydemokraták oldalára."

A vérfideszes Magyar Nemzet online kiadása egy véleménycikket közölt arról, miféle pusztulás vár egész Európára a "Nyugat liberalizmusa miatt", illetve ezen belül Magyarországra is, ha a Fidesz nem nyerné meg a 2022-es választást. A cikk azért hasznos, mert ilyen tűpontos képet talán még soha nem kaptunk azokról a kormányzati politikába épített panelekról, amivel rettegésre és gyűlöletre lehet ingerelni Bözsi nénit és Kálmán bát az M1 képernyőre előtt. És ez a rettegés/gyűlölet lehet majd az a motoros funkciókat is ösztönző érzés, ami a fotelből felállítva elvezérli őket majd a szavazófülkékhez jövő tavasszal. Jövőkép szempontjából nincs semmi egyéb, ott marad a nihil.

És akkor a panelek:

- S félve írom, most is azt érzem, hogy valamiféle kísértet járja be ezt a helyet s teszi egyre elviselhetetlenebbé az életet sokak számára. Szerintem a döntő többség számára. Azok számára, akiknek fontos a haza, fontos a saját nemzetének megbecsülése, a saját családjának, gyermekeinek a védelme, vallásának (s minden más vallásnak) a tisztelete, akik józanul, biztonságban szeretnének élni, nem kitéve magukat migránsáradatnak, LMBTQ-propagandának, a kereszténység gyűlöletének.

- Európa nagy része elesett. Láttam a no-go zónákat Stockholmban, a bécsi Práterben a randalírozó arabokat s Budapesten a Keleti pályaudvar környékét megszálló migránsokat. Svédország elesett, a Benelux-államok szintén, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Ausztria, Dánia, Finnország most esik térdre (harsogva hódít a fehér embert gyűlölő Black Lives Matter-mozgalom), az olaszok, spanyolok, görögök s a balkáni államok még küzdenek. Oroszország áll, s még a V4-országok is, köztük Magyarország. Meddig állnak még? Meddig hagyjuk a mételyt rombolni, pusztítani? Meddig?

- Bár uniós állampolgárok vagyunk, de amit a brüsszeli vezetés csinál velünk – s rajtunk kívül még döntően a lengyelekkel –, az semmilyen szempontból nem fogadható el: jogtiprás, kettős mérce, hatáskörökön való átnyúlás, gazdasági és ideológiai kérdések összekapcsolása, politikai köntösbe bújtatott gazdasági zsarolás, a nemzeti szuverenitás minden lehetséges módon történő gyöngítése. Az Európai Uniónak nincs jövője, ha ezen az úton kíván haladni.

- Mit kell tennünk itt, Közép-Európában, amely most is védőbástyaként funkcionál a balliberális eszméktől megittasodott Nyugattal (korábban meg a törökkel) szemben? Tényleg, mit lehet tenni? Olyat persze, ami nem borítja vérbe az országot, de aminek lesz eredménye, amiért érdemes küzdeni, ami előremutató és erkölcsileg támogatható. S jogilag sem kifogásolható. Egy biztos: nem szabad hátrálni, nem szabad feltenni a kezeket. Minden fórumon hirdetni kell a józanság, a megmaradás, a korábbi erkölcsi elveinkhez való hűség igényét.

- Az internacionalista szocialisták vagy pedig a konzervatív kereszténydemokraták oldalára. Nem a fenntartás nélküli, immár erkölcsi romhalmazzá vált Nyugat-imádat a megoldás, s talán még van remény. 

- Az online térben is, s talán főleg ott! El kell érnünk a nem Magyar Nemzetet olvasókat is, sőt, lehetőleg azokat is, akik alig olvasnak. Meg kell próbálni. Minden csatornát fel kell használni. Buzdítani kell az embereket a jóra. (Ha az online tér ki lett volna használva, akkor ma nem Karácsony Gergely lenne Budapest főpolgármestere.)

- Meg kell nyerni itthon a 2022-es választásokat s össze kell fogni Európában a hozzánk hasonló elveket vallókkal. Talán van még remény. 

Nem, mindez nem poén. Ez a Fidesz valósága.

Régóta tudjuk, hogy  kormánypártok mindennapos kommunikációjának szerves része, hogy a magyar társadalom nem velük egyetértő részét zárójelbe tegye, és ha lehet, ki is törölje. Számos példa mutatja az elmúlt 10 évből, hogy a Fidesz-KDNP-nek valójában semmilyen nemzetegyesítési célja sincs. Ennél már csak egy súlyosabb dolog van, hogy a kormányt nem támogatókat nemes egyszerűséggel a nemzeten kívülre helyezi. És most talán durvább háborúra készülnek, mint eddig bármikor.

Kiderült, az ellenzék nélkül is lehet nemzeti egység – jelentette ki tavaly a veszélyhelyzet utáni első Kormányinfón Gulyás Gergely.

Ez pedig pontosan azt jelenti, amit az orbánisták évek óta üzennek azoknak, akik nem kívánnak jegyet váltani a narancsos néphülyítő showra.

"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát (...) Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata"  - mondta a nemzetegyesítő országgyűlési csendőr, Kövér László 2020 áprilisának végén.

E nemes összefogásra ösztönző irányt már régen kijelölte az orbánizmus, de talán 2018. március 15-én maga a miniszterelnök tette igazán egyértelművé az elvárásokat, amikor is kijelentette, hogy a választáson minden jelölt, aki nem a Fidesz jelöltje, az Soros György embere, majd egy, még csak nem is burkolt fenyegetést helyezett el az ünnepi beszéde derekán:

"A magyar nép nagylelkűségét és mély toleranciáját mutatja, hogy sértetlenül és vidáman élhetik az életüket közöttünk azok, akik ennek a tervnek a végrehajtásán mesterkednek. Nos, persze azért ezt nem fogjuk tétlenül nézni. Nem vagyunk birkák, akik csendesen álldogálva várják, hogy beteljesüljön rajtuk a végzetünk. Természetesen harcolni fogunk, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be. (...) A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is."

És mit írt ki tavaly nyáron a veszélyhelyzet megszüntetése kapcsán a Facebook-oldalára? Ezt:

Szavazás a rendkívüli jogrend megszüntetéséről. Fantasztikus, vissza nem térő lehetőség! A nemzetközi és hazai diktatúrázók olcsón megúszhatják!

Mit is? Hogy volt, aki nem úgy táncolt, ahogy a Vezér fütyült? A helyzet ráaádsul az, hogy "olcsóság" helyett az elmúlt évtized eddig nagyon sokba fájt nekünk. És nem csak nekünk, hanem azoknak is, akiket még legalább a kommunikáció szintjén magyarnak tekint Kövér László is, a fideszes szavazóknak. Csak ők még nem veszik, vagy nem akarják észrevenni.

És ez a párt, illetve bocsánat, "Magyarország történelmének legsikeresebb pártszövetsége", politikai konstrukciója papol a nemzeti egységről, meg hogy ki miatt nincs. Itt az ideje, hogy 2022-ben végre "Magyarország történelmének legsikeresebb pártszövetsége" kerüljön zárójelbe. Vagy inkább zárt helyre.