Kovács Zoltán üres székeknek tartott sajtótájékoztatót

Az újságírónak szerinte úgysem az a dolga, hogy kérdezzen.

A 444 szúrta ki, hogy Kovács Zoltán az operatív törzs keddi ülése után sajtótájékoztatót tartott, ám erről csak egy Instagram storyban lehetett értesülni. A sajtót ugyanis nem hívták meg.

Nincs ebben semmi váratlan, Kovács Zoltán és a kormány pont így szokta tájékoztatni az embereket: sehogy.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár már tavaly március közepén rövidre zárta ezt a témát, akkor ugyanis bejelentette, hogy virtuálissá teszik a koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatókat. Az Operatív Törzs stúdióba költözik, onnan fognak „tájékoztatni” – mondta. Kérdezni majd emailben lehet. (Hamar kiderült, hogy bár lehet, nem érdemes, mert érdemi válasz nem érkezik rájuk.)

Mindezt az újságírók biztonságával is magyarázta, mivel a médiamunkások össze vannak zárva a teremben, de azért lehetett egy olyan gondolatunk, hogy ez nem igaz.

Főleg azok után, hogy Kovács Zoltán ezt pár nappal megelőzően tartott egy olyan sajtótájékoztatót, amire a KCNA észak-koreai állami hírügynökség is elégedetten csettintene, bár az is lehet, hogy eleve szoros kapcsolatban állnak a Fidesz-médiával, olyan hasonló elven működnek a munkafolyamataik.

Akkor tulajdonképpen kijelentette, hogy az újságírók ne kérdezzenek, mert nem tudnak semmit a járványról, a kormány pedig mindent tökéletesen csinál. Ezt az elvet azóta is vallják.