A 14,5 milliárdos vidékfejlesztési támogatásból, 10,5 milliárd forint a fideszes hátszelű polgármester cégeinél landolt

Így zárkóztatja fel Orbán Viktor a vidéket. A saját emberei vidékét.

Villányba az elmúlt időszakban 14,5 milliárd forint érkezett vidékfejlesztésre, s ennek több mint kétharmadát, 10,5 milliárdot, Mayer István, Villány polgármestere és a hozzá köthető cégek vittek el - hívta fel a figyelmet a villányi városháza előtt megtartott sajtótájékoztatóján Schwarcz-Kiefer Patrik, az ellenzék jobbikos jelöltje.

Mint kifejtette, az említett cégek egy kivétellel kisvállalkozások és többségük mindössze egy főt foglalkoztat. Schwarcz-Kiefer Patrik szerint ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy a fideszes támogatottságú Mayer István polgármester szakmai képesítése, lobbi képességei, vagy sokkal inkább a politikai kapcsolatainak köszönheti, hogy ilyen sikeresen zárta ezt a pályázati időszakot.

Ha megnézzük, hogy Villány városa mennyi pénzt kapott és polgármester úr cégei milyen sikeresek voltak, akkor óriási különbséget látunk. Így tehát a válasz adott is a feltett kérdésre, úgy tűnik kifizetődő volt a stop Gyurcsány, stop Karácsony táblákkal való fotózkodás, illetve a fideszes haverokkal eltöltött éjszakák 10,5 milliárd forint! Ha minden egyes villányi lakos, csecsemőtől az aggastyánig egynalően részesedne ebből a pénzből, akkor családonként, egyébként a vidékfejlesztési program elképzeléseivel megegyező módon, olyan fenntartható családi gazdaságokat lehetne létre hozni, amely biztosítaná, hogy Villányban a kevésbé jó kapcsolati hálóval rendelkező polgároknak ne a szőlőben lévő napi 6-8 ezer forintért végzett robot maradjon munkalehetőségnek

- fogalmazott a Baranya megye 3. számú választókerületének ellenzéki jelöltje.