Határon túli magyaroknak szánt pénzből vettek budai villát, Kövér László kabinetfőnöke használhatja

Senkit nem hagynak az út szélén. A külhoni magyarok iránti szeretet határtalan. A nerisztáni ingatlanbiznisz pedig újabb szép fejezettel látszik bővülni.

Több mint 320 millió forint érkezett külföldről egy olyan alapítvány bankszámlájára, melyet határon túli magyarok támogatására hoztak létre. Csakhogy az adomány jelentős részét nem erre a célra költötték, hanem egy budai ingatlant vásároltak belőle. Mint a 24.hu kiderítette, a II. kerületi villában található lakást Veress László családja használja. Veress Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke, az alapítvány kuratóriumi elnöke, Visontai Kálmán pedig Veress munkatársa az Országházban.

A lap megjegyzi, hogy az erdélyi gyökerekkel rendelkező, külhoni munkájáért kitüntetett Veressnek hivatalosan ugyan semmi köze a 2019-ben vásárolt ingatlanhoz, de amikor fölkeresték azt, az anyósa nyitott ajtót. Az asszony elmondta, hogy Romániából érkeztek, és a lakásban szálltak meg, ám annak valódi tulajdonosáról semmit sem tudott. Azt viszont elmondta, hogy valószínűleg a veje, Veress László és családja költözik majd be a lakásba.

A szóban forgó Lorántffy Zsuzsanna úti villában az ötszobás, 164 négyzetméteres lakást 240 millió forintért vásárolta meg 2019 nyarán a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány.

A portál telefonon felhívta Veresst is, aki fideszes tehetséggel hárított, semmiről nem tudott semmit. Egy dologgal nem tudott mit kezdeni: mit keresett az anyósa akkor a lakásban? Itt Veress szavai is elakadtak.

Az épületen egyébként a 24.hu szerint semmi sem utalt arra, hogy egy alapítványnak ad otthont. Sem a lakáshoz tartozó kaputelefonon, sem a postaládára nem volt kiírva semmi.

Csak a földhivataltól kikért tulajdoni lapról lehet tudni, hogy az ingatlan ezé a szervezeté. Látogatásunk – valamint Veress Lászlóval folytatott telefonszbeszélgetésünk – után viszont valaki filctollal annyit kiírt, hogy MTHA, ami a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány rövidítése - állítja a lap.

Nerisztán a különös véletenek országa.