A propagandisták Bige Lászlót lejárató cikket posztoltak, az embereket inkább Orbán hatvanpusztai luxusbirtoka érdekelte volna

Elképesztő luxuserődben él Gyurcsányék pénzembere - írta meg az orbánseggevége Ripost. Azt pont kifelejtették a lejárató cikkből, hogy milyen luxusban élhet a vagyonnyilatkozatát szinte üresen hagyó Vezérük.

A magát Gyurcsányék mellett egyértelműen elkötelező, a baloldalt nyíltan pénzelő Bige László Magyarország egyik leggazdagabb embere, igazi oligarcha. Övé a Péti Nitrogénművek, egyeduralkodónak számít a stratégiai fontosságú műtrágyagyártásban, de a szolnoki Tiszamenti Vegyiműveknek is tulajdonosa – írja a mértékadó orbánista "lap".

Hogy a szeretett miniszterelnöküket hány oligarcha veszi körül, vagy hogy a külügyminiszterük melyik oligarcha jachtján nyaralgat, vagy hogy Orbán Viktor melyik oligarcha magángépén repked, arról megint nem ejtettek szót. A kommentelők azonban igen.

Ahogy az szokás, a Ripost "cikke" végigsöpört a többi legaljamédiumon is, így a Magyar Nemzet is kiposztolta a Facebookra. Itt aztána kommentelők inkább a kormányfő hatvanpusztai birtokáról érdeklődtek, abban ugyanis sokkal több közpénzt látnak.

Hasonló témában egyébként pont a múlt héten szaladt f.szerdőbe a Ripost, amikor épp Gurcsányék "luxusnyaralásáról" cikkeztek.

Akkor azt írták, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné legalább egy hetet tölt a híres-hírhedt Smaragd parton, ahol "szinte mindennapos, hogy egy-egy oligarcha bérbe vesz egy egész öblöt, a luxusszálloda összes szobájával és alkalmazottjával együtt".

Az irományban csak egy dolog nem szerepel amellett, hogy honnan ilyen jól értesültek:

Augusztus 9-én pont két NER-gép is Szardínia szigetére vette az irányt Budapestről. Az egyik gépet Mészáros Lőrinc szokta használni - ez még Monacoba is elugrott -, a másikat pedig - Csányi Sándor bankvezér gépét - Orbán Viktor.

Upsz. 

Az orbánista lap szerint - mely ugyebár nyilvánvalóan nem hazudik - ez a legdrágább golfklubok, magánrepterek és kikötők világa, ahol egy szállodai szoba ára egy napra akár 3000-4000 dollár, vagyis akár 1 millió forint körül lehet. A turisztikai ipar ezt tartja Európa legdrágább helyszínének. Vajon mi dolga lehetett itt a NER-elitnek?

Milyen kár, hogy a kormánymédia kritikai gondolkodásról lemondott olvasói azt pont nem vették észre, hogy szeretett vezetőik a nyáron heti szinten repkedtek a magánrepterek és kikötők világába, miközben ők 133 ezer forintos minimálbéren tengődnek!

Ja, nem mellékesen éppen Kövér László kabinetfőnökéről derült ki, hogy egy olyan villában nyit ajtót az anyósa, amit határon túli magyaroknak szánt pénzből vettek.