Habzsolnak az Orbán-fiókák

Nem biztos, hogy jól jár a Fidesz, ha "politikai pénzemberekre" kezd mutogatni. Mondhatnánk úgy is: tátott szájjal futnak a f.szerdőbe.

A Ripost most épp "Floridában habzsoló Gyurcsány-fiókáról" ír a maga együgyű módján, ilyesmiket:

2 milliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik, 500 milliós villa, nem beszélve egy 60 milliós Bentley-ről, 40 milliós egyedi építésű zongoráról és 10-15 milliós órákról, napi másfél milliós szállodaszámlákról és látványos jachttúrákról, alulöltözött hölgyek kíséretében. Mindeddig ennyi látszott a fővárosi közterület-fenntartó, a FŐTÁV, a kertészet és temetkezés nagy hatalmú főnökének vagyonából. A Metropolhoz érkező újabb információk szerint azonban mindez csak a „jéghegy” csúcsa.

Hozzáteszik, hogy a szóban forgó Mártha Imre vagyona szerintük még ennél is sokkal nagyobb: Megdöbbentőn értékes vagyontárgyakat rejteget külföldön is.

Ami azért is különösen elgondolkodtató, mert az alig 45 éves cégvezér eddigi pályafutása nagyobb részében, különösen a Gyurcsány-kormány idején és most Karácsony Gergely „jobbkezeként” is, elsősorban állami közműcégek vezetője volt. Márpedig állami cégeknél nem lehet törvényes eszközökkel sok-sok milliárdot megkeresni - írja a mérvadó orbánseggevége "lap".

Az utolsó mondathoz pedig egy kis érdekesség:

És az Orbán-fiókákhoz kapcsolódóan még egy:

Igen, igen, a 9. helyen az a Szíjj László van, aki a külügyminiszter úrat, Szijjártó Pétert jachtoztatja az Adrián úgy, hogy a korrupció szótári alakját vázolja fel. De persze, Nerisztánban ez is belefér. Most még. És erről nem ír a Ripost.

Ahogy arról sem, mikor Mészárós Lőrinc a Jóistennek és Orbán Viktornak köszönte meg a gigantkus vagyonát. 

Kár, hogy ezek a milliárdok valójában a magyar adófizetőktől vannak. Ja, és amúgy Orbán hatvanpusztai luxusbirtokával mizu?