Bencsik Andrásban felébredt a szovjet-magyar barátság nosztalgiája: Újragondolta a berlini falat

A Hír TV Sajtóklubjának hétfő esti adásának tartalma a mérhetetlen nézettség miatt megint csak kedden terjedt szét a közélti éterben szájhagyomány útján, de szerencsére szétterjedt. Mert itt Bencsik András megint átütő szakértelemmel fordult a nagyvilág, s különösképpen Európa problémái felé.

A Sajtóklubot nem orbánista lila ködben elveszett elméknek végignézni lehetetlen, így most épp a Népszava beszámolójára hagyatkozva vehettük észre, hogy miként tört újra felszínre az MSZMP központi lapjának egykori munkatársában a szovjet-magyar barátság emléke.

Lovagkeresztes Bayer Zsolt hétfőn arról értekezett, hogy mi történik akkor, ha "győz az elmebaj" vagyis a legszélsőségesebb "idióta, sötétzöld, liberális, kretén, anarchista, komcsi" álláspont az EU-ban és hirtelen lebontják a schengeni határok mentén található védelmi kerítéseket. Számításai szerint ebben az esetben egymilliárd afrikai és ötszáz millió közel-keleti fog érkezni.

"Akkor mi a szart fognak csinálni? Mit fognak mondani? Hogy »bocs, mégse tudjuk megcsinálni«, vagy azt mondják, hogy »na végre, ez a Kánaán«? (...) És ha ők ezt szeretnék, akkor, mi a tökömért nem költözik Kenyába az összes barom állat, ha ő ezek között érzi jól magát?" - tette fel szakértői kérdéseit.

És ekkor jött a megoldáskeresési-verseny fődíjait rendre elvivő Bencsik:

"Nyugat-Európában lesznek olyan országok, amelyek valószínűleg már nem menthetők meg és lehet, hogy majd arrafelé is kerítést kell építeni a Kelet és Nyugat határán, valahol Közép-Európában" - reagált az elhangzottakra.

Jó tudni, hogy az 56-os pesti srácokat az afgán tálibokhoz hasonlító Bencsik András olyan elszántán ábrándozik 2021-ben is a vasfüggönyről, mint amilyen elszántan csorgatta a nyálát a szovjet-magyar barátságra a Népszabadság Pártélet rovatában 1986-ban.