1880 óta az idei volt a legmelegebb október az északi féltekén

A feljegyzések kezdete, 1880 óta az idei volt a legmelegebb október az északi féltekén - közölte az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA).

A múlt hónap szárazföldi átlaghőmérséklete 0,11 Celsius-fokkal haladta meg a korábbi októberi rekordot, amelyet 2019-ben mértek az amerikai kormány alá tartozó ügynökség hétfőn közzétett adatai szerint.

A Föld egészét tekintve 2021 októbere a negyedik legmelegebb volt a mérések 140 évvel ezelőtti kezdete óta, a szárazföldek és az óceánok átlaghőmérséklete 0,98 fokkal haladta meg a 20. század 14 fokos átlagát. Az ideinél melegebb októbert 2015-ben, 2018-ban és 2019-ben mértek.

A NOAA szerint "99 százalék a valószínűsége" annak, hogy 2021 a 10 legmelegebb esztendő közé fog tartozni a mérések kezdete óta.

Még szerencse, hogy Magyrországot ez nem érinti, hiszen itt az Orbán ánusza köré hetente spirálba rendeződő agypusztítás-felelősök már 2019-ben világossá tették, hogy nem kell aggódni a klímaváltozás miatt. 

Kósa Lajos pl. elárulta, hogy valójában csak a bozótos ég Brazíliában, a mostanság vasfüggönyről álmodozó Bencsik András pedig még továbbgondolta a továbbgondolhatatlant. Azt, amitől már talán a hithű fideszes Sajtóklub-rajongók agyában is lerepült az ékszíj. 

A Sajtóklub egyik kvintesszenciája akkor közölte:

Az Amazonas annyira nem is nagy. Talán nem kellene ilyen rémülten jajveszékelni.

 

Bár a kormánymédia kitartottjait figyelni szórakoztató lehet, a fenti jelentés sajnos egyáltalán nem vicc.