Orbánéknak egy évvel ezelőtt sem volt fogalmuk a járványkezelésről, most se igazán

Alig több, mint egy éve jelentették be a kötelező maszkhasználatot a szórakozóhelyeken, aztán rájöttek, hogy hülyeség.

2020. október 29-én új fordulat következett be Magyarországon a maszkhasználatban: az Operatív Törzs akkor bejelentette, hogy az éttermekben és szórakozóhelyeken is viselni kell.

Kiss Róbert rendőr alezredes azt is elárulta, hogy persze csak akkor, mikor nem eszünk és iszunk. Ez már akkor is minden értelmesen gondolkodó emberi lény számára baromságnak és kivitelezhetetlennek tűnt, de a kormány komolyan gondolta. Ennek következtében ez három nap múlva életbe is lépett.

Az éttermekre kikerültek a "maszk használata kötelező" feliratok, midenki agyalt, hogy akkor most ezt így hogy. Nem kellett azonban sokat agyalni, egy nappal később jött Orbán Viktor és közölte:

a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

Most, 2021 novemberében rendeletbe foglalták, hogy maszkot kell hordani többek között

"a fellépők, illetve a felszólalók kivételével a zárt térben tartott zenés, táncos rendezvény, kulturális esemény; falunap, illetve egyéb rendezvény helyszínén történő munkavégzés során; az edző- és fitneszteremben, az uszodában, a közfürdőben, illetve a jégpálya területén történő munkavégzés során".

Vagyis, ezeken a helyeken a több száz emberből maszkot kell hordania párnak. Zenés, táncos rendezvény ráadásul kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, ami azt jelenti, hogy azon beoltottak, vagy fertőzésen átesettek vehetnek csak részt.

Tegye fel a kezét, aki látja a logikát Orbán Viktorék legújabb ötletében?