Mi mindent áldoz még be Orbán a hatalom érdekében?

Orbán érzi a vesztét. Olyan lépéseket tett az elmúlt hetekben, amelyek egyértelműen erre utalnak.

Az ország függetlensége

Orbán nem hajlandó az LMBTQ-ellenes törvényt úgy átalakítani, hogy az - az eredeti célnak megfelelően - ne mossa össze a homoszexualitást a pedofíliával, továbbá a jogállamiságot garantálni. Még akkor sem, ha ezen több ezer milliárd forintnyi EU-támogatás múlik. Az EU adna kedvező hitelt is, de Orbánnak inkább Oroszország és Kína pénze kell - ők viszont sokkal szigorúbb hitelezők és fennáll  veszélye, hogy az ország függetlensége kerül veszélybe. 

Az anyagi stabilitás

A választások előtt Orbán óriási pénzszórásba kezdett. Na nem mintha olyan sok elverni való lenne a kasszában. A nyugdíjasoknak nyugdíjprémium, a családoknak SZJA-kedvezmény, a világpiaci árakkal szembemenő rezsiköltségek - mind szép és jó lenne, ha nem hitelből, az ország eladósításával valósulna meg. Uram bocsá’ nem kellett volna annyit lopni az elmúlt években és akkor lenne mit osztogatni. 

Emberéletek

A békemenet, meg a vadászkiállítás fontosabb volt, mint a járványkezelés. Szinte minden rendezvény - egészen mostanáig, amikor már 10.000 fölött van a koronavírussal fertőzöttek száma - látogatható volt védettségi kártya nélkül is. A maszkviselést is csak nyomásra rendelték el újra. Ha ezeket előbb bevezetik - legalább másfél, de inkább két hónappal - ma már bőven a 4. hullám lefutó ágában lehetnénk és minden bizonnyal nem lenne ennyi fertőzött és főleg nem lenne ennyi halott. Ehhez képest a 4. hullám még bőven a tetőzés előtt van, a kórházi várólisták egyre nőnek, a megoldást pedig nem csupán nem tudjuk, de nem is beszélhetünk róla. Mintha minden rendben lenne. Pedig dehogy.

Magyarország reputációja

Azaz jó hírneve. A jó hírnév egy vállalat, egy ország, de akár egy személy legfontosabb immateriális, - azaz nem anyagi - vagyoneleme. Egyszer lehet eljátszani és visszaszerezni pedig kínkeservesen, vagy sehogy. Orbán az LMBTQ-ellenes propagandával szembemegy a haladó szellemiségnek és az éjsötét középkorba taszítja Magyarországot. Nemzetközi szinten talán soha nem volt még ilyen rossz a megítélésünk, mint most. Gondoljuk el, amikor a pocakos Orbán kimegy külföldre a trottyos nadrágjában, azzal a szöveggel, hogy “izderenikvescsön?” - egy jó kiállású, angolul kiválóan beszélő miniszterelnökkel mennyivel jobban járnánk.

Normális, emberi légkör

Egy konstans gyűlöletkampányban élünk immár 12 éve. Stop Soros, Stop Migránsok, Stop Gyurcsány, Stop melegek, Stop Márki-Zay, Stop bárki - csak éppen még véletlenül sincs stop a gyűlöletnek, a lopásnak és a korrupciónak. Olyan jó lenne egy mosolygós, pozitív hangulatú országban élni, ahol az emberek őszintén kedvesek egymással! Áprilisban erről is döntünk. Marad a gyűlölet, vagy más utat választunk végre?