Varga Judit hazudott a szeptemberben hazánkba látogató EP-delegációnak

Nem váratlan fordulat. Sűrűn előfordul.

A tegnap nyilvánosságra került LIBE-jelentés alapján Varga Judit hazudott a szeptemberben hazánkba látogató EP-delegációnak, amikor azt állította, hogy "Magyarországon ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik a Pegazus-ügyben - írja Facebook-bejegyzésében Stummer János.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke arról ír, hogy az igazságügyi miniszter félrevezette a delegációt, hiszen épp a Fidesz képviselői szabotálták már el két alkalommal is a vizsgálóbizottság felállítását.

A politikus éppen ezért levelet írt az EP elnökének, hogy a valós helyzetről tájékoztassa:

Az EP bizottság tényfeltáró csapata még szeptember végén járt Magyarországon, hogy tájékozódjon a jogállam működéséről, és személyesen is találkozzon minél több releváns szereplővel. A látogatást még a Sargentini-jelentés után, 2018-ban elindított hetes cikkely szerinti eljárás részeként tervezték 2020 elejére, de a világjárvány miatt későbbre csúszott. A hetes cikkely szerinti eljárás leegyszerűsítve amiatt a gyanú miatt indult, hogy jogállami működés súlyosan és rendszerszinten sérülhetett Magyarországon.

Mint ismert, a nemzetbiztonsági bizottságnak hiába van ellenzéki elnöke, a bizottságban nincs ellenzéki többség. A kormánypártiak így meg tudják akadályozni, hogy felálljon egy ténymegállapító bizottság, amely személyes meghallgatásokat végezhetne a megfigyeléseket bonyolító operatív tisztekkel, és belenézhetne az aktákba, hogy mikor voltak ezek a vizsgálatok. És eddig meg is akadályozták