Fluor Tomi: "Két éve olvastam újra Orwelltől a 84-et és ledöbbentem, hogy: várjál már, itt egy az egyben passzol minden"

Interjút adott a Szabad Európának Fluor, aki a tőle megszokott módon elmondta a véleményét az Orbán-rendszerről. Ezért lehet, hogy megint le és kitiltják majd különböző helyekről, de azt mondja, hogy már megszokta.

Az interjú rögtön egy erős kérdéssel indult, arra, hogy mit csináltak jól Orbán Viktorék 2010 óta, azt válaszolta:

„Nekem ezt egy kicsit nehéz megítélni, de biztos, hogy egy csomó mindent jól csináltak. Például nagyon szépen kettéosztották az országot és rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak. Ha valamit nagyon jól csináltak az abszolút az, hogyan legyenek hatással az emberekre, hogyan bontsanak le mindent módszeresen, szépen, fokozatosan, folyamatosan. Az orwelli kézikönyv ki lett olvasva. Két éve olvastam újra Orwelltől a 84-et és ledöbbentem, hogy: várjál már, itt egy az egyben passzol minden.”

Az ánekest elmondása szerint nem nagyon foglalkoztatta a politika, volt egy "szebb világa", amikor nem volt ennyire fojtogató, "nem ment mindenkinek bele az életébe, a hálószobájába, a vállalkozásába, a hitébe, a mindenébe". Addig, amíg velem nem kezdett el foglalkozni a politika, én nem foglalkoztam a politikával - mondta.

’15 év végén volt az első tiltásom, akkor tiltottak le először a Petőfi Rádióban úgy, hogy nekem 2015 év végéig még volt műsorom. Nem feltételeztem volna 2016 elején, hogy egyszer csak le leszek tiltva és voltaképpen azt sem tudtam, hogy miért. Felmerült bennem a kérdés, hogy 2016-ot írunk és ez létezik? Nem úgy volt, hogy ilyenek már nincsenek? Ezeket már nem csinálják? - tette hozzá Flour.

A teljes interjú ITT olvasható.

Nyitókép: Facebook/Wellhello